banner2
banner34

Güney'deki yangını 4 ülke söndürmeye çalışıyor

Kıbrıs’ın güneyinde Trodos’un eteklerinde önceki gün başlayan yangın dün de ilerleyerek devam etti.

Güney'deki yangını 4 ülke söndürmeye çalışıyor
banner45

Kıbrıs’ın güneyinde Trodos’un eteklerinde önceki gün başlayan yangın dün de ilerleyerek devam etti. Güney’de yangının söndürülebilmesi için seferberlik ilan edildi. Yangına 14 uçak ve helikopter ile havadan 56 itfaiye aracı ve arazözle karadan müdahale ediliyor

Güney Kıbrıs'a İngiltere, Yunanistan ve İsrail'den gönderilen uçak ve helikopterler destek veriyor.

Kıbrıs’ın güneyindeki Trodos bölgesinde, anız yakılmasından dolayı ortaya çıktığı tahmin edilen yangından en çok etkilenen Soleas bölgesinin fıstık çamı ormanları ile kaplı olduğuna dikkat çekiliyor ve yangının daha da büyümesinden korkuluyor. Yangın köylere yaklaştığından 4 köy boşaltıldı.

2 İTFAİYECİ ÖLDÜ

Pazartesi günü yangına müdahale ederken araçları kaza yapan üç itfaiyeciden ikisi bugün hayatını kaybetti. Diğer itfaiyecinin ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ayrıca alevlerle sarılan bir itfaiye aracı tahrip oldu.

Rum Lider Nikos Anastasiadis, yaptığı açıklamada sert rüzgar ve yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yangının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “Durum gerçekten vahim; doğanın gördüğü zarar bir felaket” dedi.

banner37
Mustaf Akıncı’nın yardım teklifi geri çevrildi



Mustafa Akıncı da, Anastasiadis’e yardım önerisinde bulundu; ancak Anastasiadis, şimdilik ellerinde yeterli araç bulunduğu için yardıma ihtiyaç olmadığını söyledi.

TANKER DEVRİLDİ, 3 KİŞİ DAHA YARALANDI

Solea bölgesindeki yangının hava kararmadan kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtilirken, Orman Dairesi Müdürü Takis Tsintides’in, çabaların Spilia, Kannavu ve Aya İrini olmak üzere 3 bölgede yoğunlaştığı bilgisini verdiği kaydedildi.

Tsintides, söz konusu bölgeler haricinde bir çok yerde yangınların sürdüğü ancak kontrol altına alındığını, buna sıcaklığın azalmasının ve rüzgarın dinmesinin yardımcı olduğunu belirtti.

Gece biri ağır olmak üzere iki itfaiyecinin yaralanmasının ardından, bu akşam 17.30’da meydana gelen Tanker kazasında 3 kişinin daha yaralandığı, ancak henüz durumlarıyla ilgili bilgi bulunmadığı ifade edildi.

Bu arada Rum Yönetimi’nin yangınla mücadeleye destek için Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’na başvurduğu ancak henüz yanıt alınmadığı haber veriliyor.

İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, AB’den yangın söndürme uçağı istediklerini açıklamış ve bu akşam bir yanıt almayı beklediklerini kaydetmişti.

Yangın nedeniyle, KKTC’de de Güzelyurt ve Lefke arasındaki Trodos’a yakın köyler sabah saatlerinde duman altında kaldı. Duman, sabah rüzgarın denizden esmeye başlamasıyla dağıldı.

KAYNAK: AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1