banner2
banner34

Güney’e 5 yeni grip kliniği açıldı

Güney Kıbrıs’ta Korona virüsü olup olmadığı belli olmayan ama grip belirtileri bulunan vatandaşların sağlık hizmeti alınabilmesi için 5 yeni merkez açıldı

Güney’e 5 yeni grip kliniği açıldı
banner45

Korona virüsü olup olmadığı belli olmayan ama grip belirtileri bulunan vatandaşları incelemek üzere 23 Mart Pazartesi’nden itibaren beş kamu sağlığı merkezi veya grip kliniği faaliyete geçti.
Sağlık Bakanlığı basın yetkilisi Margarita Kyriakou pazartesi gününden itibaren vatandaşların geçen hafta açılan kliniklere gelmeye başladığını söyledi.
Şu an için her bölgede bir klinik bulunduğunu, gerekmesi halinde artırılacağını, o zaman her bölgede ikinci bir kliniğin açılacağını belirten Kyriakou, Lefkoşa ve Larnaka’da Grip Kliniklerinin
08.00-20.00, Limasol ve Baf’ta 08.00-14.00 saatleri arasında açık olacağını duyurdu.

banner37
Bakanlığın her bölgede daha fazla bu kliniklerden olmasını hedeflediğini açıklayan Margarita Kyriakou, kişilerin grip belirtileri varsa koronavirüsü olsun olmasın kliniklerin randevu ile çalışacaklarını kaydetti.
Kyriakou, bir kişi eğer seyahat etmediyse veya teyit edilmiş bir vakayla teması olmamışsa ama grip belirtileri varsa Grip Kliniği’ne gitmesine karar verecek olan kendi doktoruna telefon etmesi gerektiğine dikkat çekti.
Prosedürü anlatan basın yetkilisi, kişilerin kendi doktorlarının telefonda hasta ile konuşacaklarını, gerekmesi halinde hastanın doktorun ofisinde muayene edileceğini ve vakanın koronavirüsü veya A (H1N1) tipi için ileri tetkike ihtiyacı olduğuna bu doktorun karar vereceğini ifade etti.
Hastanın o zaman Grip Kliniği’ne gideceğini, klinikte muayene edileceğini ve gerekirse koronavirüsü testi yapılacağını anlatan Kyriakou, testlerin daha fazla laboratuvar faaliyete geçene kadar Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’ne gönderileceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1