banner2
banner34

Kadis: Hellim tescil prosedüründe son aşamaya gelindi

Kadis: Hellim tescil prosedüründe son aşamaya gelindi
banner45

Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis, hellimin “menşe adı korumalı ürün” olarak tescil edilmesi prosedürünün son aşamaya geldiğini, tescil prosedürünün önümüzdeki ay içerisinde tamamlanabileceğini açıkladı.
Alihtia ve diğer gazetelere göre Kadis, Avrupa Konseyi Sözcüsü’nün, “HALLOYMİ/HELLİM yazımı ile ilgili Kıbrıs ortak anlayışıyla ilgili olanlar da dahil konu, yapılan itirazlar dikkatle incelendi, 26 Mart’taki Kalite Komitesi’nde oylama prosedürü başladı” açıklamasının ardından, Rum Haber Ajansı’na (KİPE)  yaptığı açıklamada, tescil için son aşamada bulunulduğunu, geriye sadece AB’nin yetkili komiteleri tarafından oluşturulan hukuki metinlerin onay prosedürünün tamamlanmasının kaldığını söyledi. 

banner37
Şu anda iki hukuki metin bulunduğunu anlatan Kadis, bunlardan birinin hellimin menşe adı korumalı ürün olarak tescil edilmesi, diğerinin ise KKTC’de yapılacak gıda sağlık denetimleri ve bütün AB sağlık protokollerinden geçecek ürünün Yeşil Hat’tan geçişine dair Avrupa Komisyonu kararı ile ilgili olduğunu belirtti.
Kadis, yetkili komitenin dün toplanarak bu gıda güvenliği denetimi ve Yeşil Hat’tan geçiş ile ilgili metni incelediğini ve prosedürün ilerlemesinde herhangi bir engel görülmediğini, menşe ismi korumalı ürün olarak tescil ile ilgili metnin ise 26 Mart’ta yetkili komiteye sunulacağını anlattı. 
Kadis “Her şey yolunda giderse çok yakında tescil aşamasına ulaşacağız. Prosedürün son aşamasında bulunuyoruz, her şey yolunda görünüyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1