banner2
banner34

Kıbrıslı Rumlar Taşınmaz Mal Komisyonu'ndaki Başvuruları Geri Çekiyor

Kıbrıslı Rumların, KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu'nun verdiği tazminat miktarından hoşnut olmaması nedeniyle buradaki başvurularını geri çektikleri belirtildi.

Kıbrıslı Rumlar Taşınmaz Mal Komisyonu'ndaki Başvuruları Geri Çekiyor
banner45

Fileleftheros gazetesi "Başvurularını Geri Çekiyorlar- Bazıları, KKTC'deki Komisyon'un Verdiği Miktardan Hayal Kırıklığına Uğradı? başlıklı haberinde, KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu'nun tazminat olarak verdiği miktarın, Kıbrıslı Rumları memnun etmediğinin görüldüğünü buna bağlı olarak Kıbrıslı Rumların, son zamanlarda, toplu olarak, Komisyon'a yönelik başvurularını geri çektiğini yazdı.

Mart ayı ve Nisan ayı içerisinde, alınan kararlardan çok çekilen başvuru sayısının açıklandığını yazan gazete, Komisyon'un toplam 13 karar açıkladığını, bunlardan 7'sinin ise çekilme ile ilgili olduğunu belirtti.

banner37
Gazete başvuruların geri çekilmesine ilişkin ayrıntıların açıklanmadığına da dikkati çekerken, esas nedenin tatmin edici tazminat miktarının verilmemesi olduğunu yazdı.

Bazı durumlarda ise başvuru sahiplerinin başvurularını geri çektiğini daha sonra ise yeni başvuruyla tekrar Komisyon'a gittiklerini ve daha iyi bir miktar almayı başardıklarını da yazan gazete, Komisyon'un verilerine dayanarak, başvurusu geri çekilen taşınmaz malların "Omorfo? (Güzelyurt), Girne, "Trikomo? (İskele) ve Boğaz bölgelerinde olduğunu da belirtti.

Gazete, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun verilerine dayanarak verilen bazı tazminat miktarlarına da yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1