banner2
banner34

Olgun ile Menelau dün Ledra Palace’ta bir araya geldi

Olgun ile Menelau dün Ledra Palace’ta bir araya geldi
banner45

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın özel temsilcisi Ergün Olgun ile Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Menelaos Menelau’nun dün Ledra Palace’ta bir araya geldiği ifade edildi.

Haravgi gazetesi “Olgun ile Menelau Belirli Bir Gündem Olmadan Görüştü” başlıklı haberinde, Olgun ile Menelau’nun “ele alacak planlı konuları olmadan” dün bir araya geldiğini ve görüşmede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın da yer aldığını kaydetti.

Görüşmelerin BM himayesinde yapıldığını ve dünkü görüşmenin yaz tatilinin ardında yapılan ilk görüşme olduğunu belirten gazete, “elde ettiği bilgilere” dayanarak, yaklaşık bir saat süren görüşmede belirli konuların ele alınmadığını kaydetti.

banner37
Dün yapılan görüşmede bugüne kadarki durum ile gelecek toplantılarda nelerin tartışılacağının genel olarak gözden geçirildiğini yazan gazete, dünkü görüşmede bir sonraki görüşmenin ne zaman olacağının belirlenmediğini, ancak bunun kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Gazete, Olgun ile Menelau arasında yapılacak görüşmelerde Kıbrıs sorununun değil, iki toplumun gündelik hayatıyla ilgili konuların ele alınacağını ekledi.

Politis gazetesi de habere “Colin Stewart Himayesinde Görüşme” başlıklarıyla yer verdi.

Öte yandan gazete “Kıbrıs Sorunundaki Gelişmeler- Sadece Prosedürleri Yeniden Başlatma Niyetleri” başlıklı haberinde ise, Lefkoşa Rum kesimindeki “kaynakların” son 24 saatte, BM Genel Kurulu çerçevesinde Eylül ayında Kıbrıs sorununda gelişmeler olabileceği ihtimalini sızdırdıklarını yazdı.

Gazete bugünkü koşullar temelinde, herhangi bir gelişmenin, eğer olması halinde, BM Genel Sekreterinin danışman atama niyetleriyle sınırlı olacağını ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1