banner2
banner34

Rum basınından ince hesap

Rum basını, Berlin'de liderlerin BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı görüşmenin sonucunda Cumhurbaşkanı Akıncı'nın kazancı olarak görülen noktaları yazdı.

Rum basınından ince hesap
banner45

Politis gazetesi, Berlin’de Kıbrıslı liderler ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında gerçekleştirilen görüşmeden ortaya çıkan ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açısından kazanç olarak addedilen dört nokta bulunduğunu yazdı.

Gazete, kim olduklarını belirtmediği “kaynaklara” dayanarak, Cumhurbaşkanı Akıncı açısından, Berlin görüşmesinin kazancı olarak addedilen dört temel noktayı kısaca şöyle özetledi:

banner37
“Birincisi, 1991 yılındaki 714 sayılı karar temelinde, siyasi eşitlikle ilgili olarak BM Genel Sekreterinin açıklamasında yer alan ifade.

İkinci nokta ise, Kıbrıs sorununun çözüm temeli olarak iki kesimli iki toplumlu federasyona net bir şekilde değinilmesi.

Üçüncü nokta, sürecin şekli. Akıncı’nın, net zaman takvimleri istemesine rağmen, Guterres’in ‘durumların bu kez farklı olması gerektiğine’ dair ifadesinden memnun kalması.

Dördüncü ve beklenmedik olan nokta ise, kapsamlı bir çözüme ilişkin yolu açacak olan stratejik bir anlaşmaya varılmasına ilişkin ifade.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1