banner2
banner34

Rum Lider'den 'Çözüm' Vurgusu

Rum Lider Nikos Anastasiades, işbirliği yapılarak 2016'da çözüm için engellerin aşılacağına, 2016'nın Kıbrıs sorununun son yılı olacağına inandığını bildirdi.

Rum Lider'den 'Çözüm' Vurgusu
banner45

Cumartesi günü Paskalya yortusu nedeniyle televizyonda yaptığı konuşmada,  Anastasiades, “Bunun ayrıca ulusal sorunumuzun çözümü ve ülkemizin bir devlet olarak yeniden yapılanması için başarı elde ettiğimiz çalışmalarımızın da sonucudur” dedi.


Anastasiades şöyle devam etti:


“Üç zor yıldan sonra şimdi Troyka'nın desteği ve mali yardımla ilgili bir memorandum olmadan, güvenle, kendi gücümüzle ayaktayız”.

“Ancak daha yapmamız gereken birçok iş olduğu da bir gerçektir. Bize borç verenlerin himayesinden kurtulmayı başardık. Ama hassas grupların karşı karşıya kaldığı krizin sonuçları gerçektir. Onlar için bu kutsal günde kalbimiz onlarladır.”

banner37
“Yeniden diriliş bizi beklenti duygularıyla doldurmakta, bu son yılda Kıbrıs sorununa çözüm, ülkemizin bütün vatandaşlarına, Kıbrıslı Rumlara, Kıbrıslı Türklere, Maronitlere, Ermenilere ve Latinlere, barış içinde bir gelecek beklentisinin yolunu açacak, işleyebilir, yaşayabilir bir çözüm için harcamakta olduğumuz büyük çabadaki sebatımızı güçlendirmektedir.”

“Üst Düzey Anlaşmalar, Birleşmiş Milletler kararları, Avrupa Birliği ilke ve değerleri temelinde bir çözüm için sebatla ve özgüvenle çalışmaktayız. Çözüm 2009 Ulusal Konsey'in oybirliğiyle kabul ettiği anlaşmalar zemininde olacaktır ve bütün Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet edecektir.”

“Herkesin koyacağı katkıyla her türlü engeli aşacağımıza inanıyorum. 2016 yılı 42 yıldır devam eden acı felaketin son yılı olacaktır.”

Kaynak: KH

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1