banner2
banner34

Rum Meclisi dağıldı!

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi, Rum Meclisi’nin 22 Mayıs’ta yapılacak...

Rum Meclisi dağıldı!
banner45

Güney Kıbrıs'ta Genel Seçim 22 Mayıs'ta
Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi, Rum Meclisi’nin 22 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği genel seçimi öncesi dün yaptığı toplantının ardından anayasa gereği dağıldığını yazdı.

banner37
Gazete, Rum Meclisi’nin dağılmadan önceki son toplantıda tartışmalara neden olan bazı yasa tasarılarının dün onaylandığını kaydetti. Kabul edilen bazı tartışmalı yasalara yer verilen haberde, Güney Kıbrıs’ta özelleştirmenin 31 Aralık 2017’ye kadar dondurulmasına ilişkin önerinin kabul edildiğini duyurdu.
Rum Meclisi’nin, ayrıca yolsuzluklara karışan şirketlerin kamu ihalelerinden/anlaşmalarından mahrum edilmesine yönelik yasa tasarısını da oy çokluğuyla kabul ettiğini yazan gazete, Rum Yönetimi başkanından ve yüksek baremli kamu görevlilerine kadar yetkililerin, belediye başkanları, KİT’ler yöneticileri, bu kişilerin eşleri ve reşit olmayan çocukları da dahil olmak üzere, herkesin mal varlığı beyanında bulunmasına ilişkin yasa tasarısının da onaylandığını belirtti.
Haberde, senetlerin kredilerle birleştirilmesi ve tıraşlanması sonucunda zarar görenlere ilişkin yasa tasarısının gergin bir ortamda onaylandığı daifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1