banner2
banner34

Rum yönetiminin tezleri BM ve diğer ülkelerin elinde

Rum Yönetimi’nin, Türk “metotları” karşısındaki yanıtlarını, BM Genel Kurulu önünde vermeye hazırlandığı belirtildi.

Rum yönetiminin tezleri BM ve diğer ülkelerin elinde
banner45

Fileleftheros gazetesi “Genel Kurul’da Yanıtlar-Başkan Mesajlarını BM Resmi Kürsüsünden Yollamaya Hazırlanıyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs Rum tarafının, 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan BM Genel Kurulu çerçevesinde, Türk metotlarına karşı yanıtlar vermeye hazırlandığını yazdı.

Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Crans-Montana’da gerçekleşenlerle alakalı her yöne doğru mesajlar gönderecek ve yanıtlar verecek.

Gazete, 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan BM Genel Kurulu’nun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Kıbrıs sorununun çözümünün ardından da Türk askerinin kalması ve garantiler ile müdahale haklarının korunması şeklindeki Türk taleplerini de ortaya koyarak, Kıbrıs’a ilişkin konferansta anlaşma sağlanamaması nedenlerine ilişkin uluslararası kamuoyu önünde izahatlar verme imkânı da tanıyacağını yazdı.

banner37
Rum yönetiminin tezleri BM ve diğer ülkelerin elinde

Öte yandan Alithia gazetesi, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununun çözümünden sonra müdahale haklarının kaldırılmasına ilişkin tezlerinin, BM ve ABD, Rusya ve İngiltere gibi başlıca ülkelerin elinde olduğunu yazdı.

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in gönderdiği mektuplarla, uluslararası topluma, Crans-Montana’daki çıkmazın nedenleri ve Türkiye’nin “uzlaşmazlığı” konusunda bilgi verdiğini yazdı.

Habere göre, Anastasiadis sadece müdahale hakları ile alakalı değil, Kıbrıs sorununun diğer boyutları konusunda da Rum tarafının tezlerini ortaya koydu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1