banner2
banner34

Rumlara göre “bayrak çalınması siyasileştirilmemeli”

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, Akdoğan’daki bayrak çalınma olayının "siyasileştirilmemesi gerektiğini” söyledi.

Rumlara göre “bayrak çalınması siyasileştirilmemeli”
banner45
banner46

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Akdoğan’daki okuldan Türk bayrağı ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın fotoğrafını çalan 16 yaşındaki Rum çocuk ile ilgili açıklama yaptı.

Rum Haber ajansı KİPE’ye konuşan Prodromu, “konunun siyasileştirilmemesi gerektiğini” söyledi.

Prodromu, bu olaydan siyasi açıdan istifade edilip, olayın siyasileştirilmeye çalışılmasının, KKTC ve Türkiye’nin bu kadar çok “yasa dışı faaliyette” bulunduğu şu günlerde, çok daha kışkırtıcı olacağını savundu.

banner37
Prodromu, “işgal” sembolü olarak nitelediği Türk bayrağını kimsenin kabul etmediğini; ancak bu durumun kişisel eylemler ve duygusallıkla göğüslenemeyeceğini savundu.

Bu eylemle söz konusu gencin kendini tehlikeye atmasının ötesinde, KKTC’deki kiliselerde ayin yapma imkanının tehlikeye girebileceğine işaret eden Prodromu, olayın, ayin için yapılan toplu ziyaret çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çekti.

BAYRAK VE FOTOĞRAF İADE EDİLİYOR

Diğer yandan Politis gazetesi ise, bir grup “Lisi” (Akdoğan) kökenli Rum’un, bayrağın ve Denktaş’ın fotoğrafının BM eşliğinde iade edilmesi ve gerginlik ortamının yumuşaması için inisiyatif üstlendiğini yazdı.

Haberde, 16 yaşındaki gencin çevresinin, herkesin umduğundan daha büyük boyutlar kazandığını ve bu nedenle, ortamı yumuşatmak için inisiyatif üstlendiklerini belirttikleri kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1