banner2
banner34

Rumlarda Maraş seferberliği

Maraş’taki Türk faaliyetlerini BM'ye taşıma hazırlığı yapan Rumlar, yurt içi ve yurt dışında da bilgilendirme kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

Rumlarda Maraş seferberliği
banner45
banner46

KKTC’nin kapalı Maraş açılımı sonrası Rumlar konuyu Birleşmiş Milletler’e taşımaya hazırlanıyor.

Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Alpha kanalına dün verdiği röportajda, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e, hukukçular ve uluslararası ilişkiler uzmanlarıyla birlikte Maraş’taki Türk faaliyetleriyle ilgili BM’ye başvuru yapılması olasılığını araştırması konusunda talimat verdiğini söylediğini yazdı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, basına dönük kapalı Maraş gezisinde yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler yetkililerini muhatap almadıklarını belirterek, “Buraya ilişkin tasarruf tamamen KKTC’nin tasarrufudur” ifadelerini kullanmıştı.

banner37
Kampanyaya başlıyorlar

Gazete ayrıca, sözde “Maraş Belediyesi” heyetinin, gerek ada içerisinde, gerekse yurt dışında Maraş ile ilgili bilgilendirme kampanyası başlatmaya hazırlandığını yazdı.

Yeni seçilen “Başkan” Simos Yoannu, yakın zamanda Brüksel’e giderek birtakım temaslarda bulunacaklarını açıkladı.

Rumlara “Mallarınızı satmayın” çağrısı

Habere göre Yoannu, dünkü açıklamalarında ayrıca, Maraş kökenli Rumlara “dikkatli olmaları ve yabancı şirketler ile sermayelere mallarını satmamaları” konusunda uyarıların bulunduğu resmi bir açıklamanın kamuoyuyla paylaşılacağını da söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1