banner2
banner34

Rusya'dan Kıbrıs çevresinde ilk tatbikat

Rusya’nın, bu hafta içerisinde Kıbrıs çevresindeki deniz bölgesinde 8 ayrı tatbikat yapacağı bildirildi.

Rusya'dan Kıbrıs çevresinde ilk tatbikat
banner45

Fileleftheros gazetesi, Rusya’nın bölgede ilk kez deniz tatbikatları düzenleyecek olmasına vurgu yaparken, tatbikatların cumartesi gününe kadar süreceğini ve odağında, Suriye’deki gelişmelerin bulunduğunu yazdı.

banner37
Gazete, Rusya’nın yapacağı tatbikatların Güney Kıbrıs ve uluslararası “Navarea ΙΙI” sistemi tarafından duyurulduğunu kaydederken, tatbikatın Kıbrıs’ın doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini ve güneybatısını kapsadığını belirtti.

Bazı durumlarda roketlerin de kullanılabilecek olması konusunda uyarı yapıldığından, Güney Kıbrıs’ın notam da yayımladığını kaydeden gazete, Türkiye’nin de karşı notam yayımlayarak, Güney Kıbrıs’ın notamına karşı çıktığını; ancak Rusya’nın NAVTEX’ine karşı çıkmadığını yazdı.

Gazete, Türkiye’nin “Barbaros” sismik araştırma gemisini Apostolos Andreas Manastırı açıklarına kadar getirerek “tahrik etmeye” devam ettiğini de iddia ederken, Rusya’nın tatbikatlarının bitişinin hemen ardından, adanın kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde havadan arama-kurtarma tatbikatları yapacağını duyurduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1