banner2
banner34

Sağlık alanında işbirliğine gidiyorlar

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında sağlık alanında yapılan görüşmede, işbirliğinin yapılması ve görüş alışverişinde bulunulması amacıyla bir platform oluşturulması için teknik komite kurulmasına karar verildiği bildirildi.

Sağlık alanında işbirliğine gidiyorlar
banner45

Alithia gazetesi, Rum, Yunan ve İsrail Sağlık Bakanlarının dün Lefkoşa Rum kesiminde bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Rum Sağlık Bakanı Yorgos Pamboridis, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, görüşmede, acil vakalar, sağlık ve aşılarla ilgili ortak pazar ve depolama gibi alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi yollarını ele aldıklarını belirtti.

İşbirliğinin yapılması ve görüş alışverişinde bulunulması amacıyla bir platform oluşturulması için Teknik Komite kurulmasına da karar verildiğini ifade eden Pamboridis, üç ülkenin uzun yıllara dayanan dostluklarını da güçlendirerek, halklarının sağlık ve refahını ilerletmek için ortak olarak çalışacaklarını söyledi.

Yunanistan Sağlık Bakanı Andreas Ksanthos, üç ülkenin sağlık alanında uzmanlaşma yönünde önemli bir adım attığını belirtti.

Sağlık sistemleri ve kamu sağlığının korunması alanında bir işbirliği köprüsü inşa etmekte olduklarını söyleyen Ksanthos, Avrupa ülkeleri ile geniş bölge arasında pahalı ve yenilikçi tedavilere, modern teçhizatlara ve tanı yöntemlerine erişime yönelik işbirliği alanının, toplumsal bütünlük, refah ve ülkelerin siyasi istikrarına büyük bir yatırım olduğunu söyledi.

İsrail Sağlık Bakanı Yakov Litzman ise bu görüşmelerin üç ülkede vatandaşlarının sağlık ve güvenliğine katkıda bulunacağına dair inancını dile getirdi.

banner37
Birbirlerinden öğrenecek çok şeyin olduğunu söyleyen Litzman, Teknik Komite kurulması konusunda ise üç ülkeden teknokratların işbirliği alanını kapsayan tüm konularda daima çalışacaklarını belirtti.

Litzman, herkesin, sağlığın sınırının olmadığını ve yaşadıkları yerden bağımsız olarak sağlığın her insan için aynı öneme sahip olduğunun farkında olmasının önemli olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında çaprraz böbrek nakli konusunda işbirliği

Öte yandan Haravgi gazetesi Güney Kıbrıs ve İsrail arasında dün “çapraz böbrek nakli” alanında bir işbirliği memorandumu imzalandığını yazdı.

Bahse konu programın, aralarında böbrek nakli için uyumun olmadığı iki veya daha fazla aday alıcı-verici çiftler arasında böbrek değişikliği yapılması için kolaylıklar sağlamayı hedeflediğini kaydeden gazete, örneğin Kıbrıslı 1 numaralı vericinin, İsrailli 2 numaralı alıcıya böbreğini verebileceğini, İsrailli olan 2 numaralı vericinin de, Kıbrıslı olan 1 numaralı alıcıya böbreğini verebileceğini belirtti.

Alithia gazetesine göre memorandumun imzalanmasının ardından konuşan Litzman, önemli bir tıbbi anlaşmanın söz konusu olduğunu vurgulayarak, her ülkenin vatandaşlarının hayatlarının kurtarılabileceğini söyledi.

Pamboridis ise anlaşmanın çok önemli olduğunu; sevdikleri kişilere organlarını vermek isteyenlerin çapraz nakille bunu yapmak için daha iyi fırsatlarının olacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1