banner2
banner34

Sahildeki düğün iptal edildi!

Baf’ta Asprokremmos bölgesinde kaplumbağaların yumurtladığı sahilde yapılan müdahale çevrecilerin büyük tepkisine neden oldu. Üç gün sürecek bir düğün için hazırlanan sahilde dünyaca ünlü şarkıcılar Justin Bieber ve Chritina Agulera performans sergileyecekti. Ancak, başta Terra Cypria olmak üzere olaya tepki koyan çevreciler düğünün otelin içerisine alınmasını sağladı.

 Sahildeki düğün iptal edildi!
banner45

Fileleftheros gazetesi ismi açıklanmayan Rus iş insanlarının düğün töreni için Anassa otelinin karşısındaki kaplumbağaların yumurtladığı koruma altındaki sahilde çalışma yapıldığını yazdı. Söz konusu sahilin Natura 2000 koruma bölgesi kapsamında olduğu ifade ediliyor.

banner37
Sahildeki çalışmanın Salı günü başladığını belirterek, kumun ekskavatörlerle düzleştirildiğini kaydeden gazete, Baf Kaymakamlığı’nın sahilde yapılan müdahaleler üzerine verdiği izni geri aldığını ve çalışmaları durdurduğunu belirtti.

Öte yandan bölgede çalışmaların dün öğlene kadar sürdüğünü ve bir prefabrik platformun yapıldığını kaydeden gazete, yoğun tepkilerin ardından otelin, bu platformu başka bir yere taşımayı planladığını kaydetti.

Yetkililerin sahilde yaptığı incelemelere göre, kaplumbağaların çalışmalardan etkilenmediği ve kurulan platformun altında kaplumbağa yuvasının olmadığını kaydeden gazete, yavru kaplumbağalardan bazılarının ekskavatörün sesinden dolayı topraktan çıktığını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1