banner2
banner34

Yıldırım’ın enerji konusundaki açıklamalarına yanıt

Alithia gazetesi, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, TC Başbakanı Binali Yıldırım’ın “Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon için araştırma yapılmasına yönelik hareketlerin zamansız ve tehlikeli olduğu ayrıca Ankara’nın Kıbrıslı Türklerin haklarını korumaya devam edeceği” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdiğini yazdı.

Yıldırım’ın enerji konusundaki açıklamalarına yanıt
banner45

Habere göre Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Türkiye’ye yönelik en iyi yanıtın, enerji planlamalarına ilişkin az laf, ciddiyet, soğukkanlılık ve alçak tonlar olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum tarafının planlamalarının, normal bir şekilde hayata geçirileceğini söyleyen Hristodulidis, 11’inci parsele ilişkin faaliyetlere ilişkin olarak her şeyin planlandığı gibi gittiğini söylemelerinin mümkün olduğunu ifade etti.

banner37
Türkiye’nin, bugün, KKTC’de sahip olduğu role ilişkin olarak Hristodulidis, mesajın net ve Kıbrıslı Türklere yönelik olduğunu, Kıbrıslı Türklerin iç meselelerine dahil olma niyeti olmaksızın, Kıbrıslı Türklerin, geleceklerini nasıl düşledikleri konusunda -Türkiye ile mi yoksa AB üyesi birleşik bir devletle mi-  karar verme zamanının geldiğini düşündüklerini savundu.

Hristodulidis açıklamasında ayrıca Kıbrıslı Türklerin büyük bir çoğunluğunun, Türkiye’ye mutlak bağımlılık veya birlikte yürüme içerisinde geleceklerinin olmayacağını anladığına inanmak istediğini de ileri sürdü.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1