Hüseyin Ulu’nun ölümüne yol açan kazanın meydana geldiği Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunun 2-3'üncü kilometreleri arasında, yolun aydınlatma durumu ile ilgili olarak Kıb-Tek ile yazışmalar yapıldığı belirtildi. Polis, kazanın detaylarını mahkemede aktarırken, söz konusu yazışmaların, yolun güvenliğinin artırılması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Hasipoğlu'ndan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
Hasipoğlu'ndan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
İçeriği Görüntüle

KAZA VE AYDINLATMA DURUMU

22 Aralık 2024 tarihinde yaşanan kaza, Kemal Düzgün’ün yönetimindeki aracın, Alayköy’den gelen Hüseyin Ulu’ya çarpması sonucu meydana geldi. Kaza sonrasında Hüseyin Ulu hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan incelemelerde, yolun aydınlatma durumu ile ilgili eksikliklerin olduğu ifade edildi. Polis, Kıb-Tek ile yazışmaların başlatıldığını ve bu yazışmaların, kazaların önlenebilmesi için alınacak tedbirlerin bir parçası olduğunu belirtti.

POLİS AÇIKLAMALARI

Polis Çavuşu Ozan Avcı, kaza sonrası yapılan soruşturmanın devam ettiğini ve kazaya ilişkin 5 adet kamera görüntüsünün tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, zanlının daha önceki trafik sicilinin de göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.

AYDINLATMA SORUNUNUN GİDERİLMESİ

Polis, yolun aydınlatma durumu ile ilgili yapılan yazışmaların, gelecekte benzer kazaların yaşanmaması için çözüm arayışında olduklarını belirtti. Kazanın ardından bu konuya yönelik adımların atılmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Muhabir: Melihat Haksız