banner2
banner34

Çamlar yok oluyor, bakanlık seyrediyor

Çevre Platformu ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin çam kese böceğiyle mücadele için eylem başlattı.

Çamlar yok oluyor, bakanlık seyrediyor
banner45

Çevre Platformu ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin çam kese böceğiyle mücadele için eylem başlattı.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Yeşil Barış Hareketi, Orman Mühendisleri Odası, KEMA Vakfı, Biyologlar Birliği, Şehir Planlama Odası ve Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği ortak basın toplantısı düzenleyerek çam kese böceğinin verdiği zararla ilgili tespit ve önerilerini sundu.

Platforum temcilcileri bugün düzenledikleri basın toplantısında ülkemizde çam kese böceğiyle ilgili hiçbir mücadele yapılmadığnın altını çizerek, kızıl çam ormanlarının yüzde 60’ında çam kese böceği nedeniyle kayıp yaşandığına dikkat çektiler.

Ülkemiz ormanlarının yok olduğu bir dönemde bütçede çam kese böceğiyle mücadele için tek kuruş para konulmamasına dikkat çekilen basın toplantısında, geçtiğimiz yıl bilinçli mücadele iddiasıyla imzalanan protokoller çerçevesinde bile hiçbir adım atılmadığı eleştirisinde bulunuldu.

banner37
Çam kese böceğiyle mücadelenin Tarım ve Orman Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin gündeminde olmadığını ifade eden örgüt temsilcileri bakanın kendilerine iki defa randevu vermesine rağmen randevu saati bakanlıkta bulunmadığı eleştirisinde bulunarak, bu durumun bile konuyu ciddiye almamasının göstergesi olduğunu kaydettiler.

Başarı geriletildi

2006-2000 yılları arasında yapılan mücadelede yüzde 98 oranında başarıya ulaşıldıktan sonra o tarihten beri hiçbirşey yapılmamasıyla birlikte elde edilen başarının da geriletildiğinin altını çizen örgütler, Dursun Oğuz ve Hüseyin Çavuş Kelle’yi çam kese böceğiyle ilgili hiçbir mücadele yapmadıkları için eleştirdiler.

Çocuklar, çam kese böceği riski altında

Çevre Platformu ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin çam kese böceğiyle mücadele etmek için başladığı eylem planının durulduğu basın toplantısında çam kese böceği ajerjisinden doktora başvuran çocuklar gözlemlendiğine dikket çektiler.

Okul behçeleri ve parklardaki ağaçlarda bulunan çam kese böceğinden dolayı çocuklarda bu riskin daha çok olduğunun altı çizilen basın toplantısında çam kese böceğinden dolayı Lefke Gazi Lisesi’nde eğitime bir gün ara verildiğini anımsattılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1