banner2
banner34

1 ay hapis yatacak

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, avcı ruhsatı olmadan avlanma ve av tüfeği taşıma suçları dâhil 10 davadan yargılanan Hasan Topaloğlu aleyhindeki kararını açıkladı

 1 ay hapis yatacak
banner45

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, avcı ruhsatı olmadan avlanma ve av tüfeği taşıma  suçları dâhil 10 davadan yargılanan Hasan Topaloğlu aleyhindeki kararını açıkladı

Akdeniz köyü bölgesinde 2016 Yılında KTBK askeri birliğine yakın bir yerde, avcı ruhsatı olmaksızın av tüfeğiyle avlanırken yakalanan Hasan Toplaoğlu aleyhindeki dava Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Dava kararını Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu okudu.

Beyoğlu, sanık Hasan Topaloğlu’nun 27 Ocak 2016 yılında saat 14.30 raddelerinde Akdeniz köyü bölgesinde KTBK askeri birliğe yakın bir yerde avcı ruhsatı olmaksızın av tüfeğiyle avlandığını aktardı. Av ruhsatı olmaksızın avlanan sanık Topaloğlu’nun tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Beyoğlu, sanığın yasaya aykırı olarak “av tüfeği taşıma” davası başta olmak üzere aleyhine toplam 10 dava getirildiğini aktardı.

 

“7 yıla kadar hapislik cezası içeriyor”

banner37
Beyoğlu, “kanunsuz ateşli silah taşıma” davasının 7 yıla kadar hapislik, 5 bin TL’ye kadar para cezası içerdiğini belirtti.

Beyoğlu, bu tür suçların kamu menfaatini etkileyen ve toplum huzuruna etki eden suç türlerinden olduğuna işaret ederek, toplumun güven ortamının sağlanması için yasalara uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca doğa hayvanlarının korunması ve koruma tedbirlerinin alınması gerektiğine işaret eden Pınar Beyoğlu, yasa dışı avlanmak suçlarına caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

 1 ay hapis cezası

Kıdemli Yargıç Beyoğlu, sanığın Akdeniz köyü bölgesinde KTBK askeri birliğe yakın bir yerde avlanmasının aleyhinde ağırlaştırıcı bir neden olduğunu belirtti. Sanığın herhangi birine ve doğa hayvanlarına zarar vermemesine dikkat çekerek, mahkemeden özür dileyip, pişmanlığını dile getirmesinin de lehine bir husus olarak değerlendirildiğini aktardı.

Beyoğlu son olarak sanığı aleyhine getirilen davalardan heyet olarak suçlu bulduklarını belirterek 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

kaynak:havadis

Devrim DEMİR

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1