banner2
banner34

14 BİN EK MESAİ NASIL OLDU?

Son dönemde Basını meşgul eden “Şoförün 14 Bin Türk Lirası ek mesai aldı” haberlerinde belgeler ortaya çıkıyor, iddiaların söylendiği gibi olmadığı da rakamlar tarafından ispatlanıyor.

14 BİN EK MESAİ NASIL OLDU?
banner45

Bir gazetenin ortaya attığı iddiaların hemen ardından ülke “şoför, nasıl olurda 14 Bin TL ek mesai alır?” sorularını sorarken, yakın tarihe geri gidildiğinde “ek mesai” uygulamasını başlatanın Gürcan Erdoğan döneminin değil, İsmet Akim döneminin olduğu ortaya çıktı. 

“UYGULAMA İSMET AKİM DÖNEMİNDE”
İsmet Akim Sayıştay’dan emekli olduktan sonra Elektrik Kurumunun Başkanlığına getirildiğinde, o dönem Devlette çalışan Erkan Yurtseven’i Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunda görevlendirdi. Bu arada Yurtseven Elektrik Kurumu personeli olmadığı halde görevlendirme alırken, 14 Bin TL ek mesai aldığı iddia edilen Hüseyin İnce Elektrik kurumu personeliydi. 

Erkan Yurtseven’in görevlendirmesinde çıkan kararda, aldığı maaşın yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde ek mesai alabileceği karara bağlanırken, uygulamanın İsmet Akim döneminde başlatıldığı yine belgelerle ortaya konulmuştur.

İsmet Akimin şoförlüğünü yapan Yurtseven’in fazla mesaisi tabloda belirtilirken, 

banner37
14 Bin TL ek mesai aldı denilen Hüseyin Sarı’nın 31.07.2016 ve 31.01.2018 tarihlerindeki bordroları yine ek’tedir ve Sarının Temmuz 2016’da 1.248, Ocak 2018’te 2.813 TL ek mesai aldığı görülmektedir.

“20 BİN MAAŞ İMKANSIZ”
Akim döneminde çıkan karar ve atılan imzalar ile belgeler göstermektedir ki, görevlendirilen personel maaşının yüzde 75’ini geçemeyecek kadar ek mesai alabilmektedir. Ortaya konulan rakamlar doğru ise ve şoför 6000 TL maaş alıyorsa ve yüzde 75’in tamamlandığı kabul edilirse, çıkan ek mesai rakamı 14 Bin değil, 4.500 TL’dir.
Farklı çevrelerde ulaştığımız kaynaklar, rakamların gerçekleri yansıtmadığını, ortaya atılan iddiaların tamamen siyasi olduğunu ileri sürüyor. 
ERDOĞAN AÇIKLAMAYLA DURUMU ÖZETLEDİ
Gürcan Erdoğan yaptığı açıklamada, iddia edilen haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, iddialara yanıt verdi.

AKİM’İN ŞOFÖRÜ USULÜNE UYGUN MU?
Ortaya atılan iddiların yanı sıra merak edilen en önemli konu başlığı, Yurtseven’in naklinin usule uygun olup olmadığı. Başka Bakınlıktan getirilen Yurtseven’e binlerce lira ek mesai ödenmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1