banner2
banner34

2 Kasım güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Kasım 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

2 Kasım güncel altın satış fiyatları
banner45

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Kasım 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutmasının ardından yatırımcıların merkez bankasının faiz artırımlarının sonuna geldiği beklentilerinin kuvvetlenmesinin ardından dolar ve tahvil getirilerindeki düşüşlerden destek bularak yükseldi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1984 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1809 lira, çeyrek altın 2972 liradan satılıyor.

Fed, politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutarken, bankadan yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte "güçlü" hızda büyüdüğüne işaret ettiği bildirildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da bankanın politika kararı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, ilave para politikası sıkılaştırmasının kapsamı ve politikanın ne kadar süreyle kısıtlayıcı kalacağı konusunda gelen verilere ve gelişen görünüm ile risklere göre karar alacaklarını anlattı.

Uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükselişi takip ettiklerini ve bu durumun yazdan bu yana finansal koşulların sıkılaşmasına katkıda bulunduğunu belirten Powell, finansal koşullardaki kalıcı değişikliklerin para politikasının seyri üzerinde etkileri olabileceğini dile getirdi.

Powell, uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükselişin yanı sıra güçlü dolar ve düşük hisse senedi fiyatları gibi unsurlardan kaynaklanan sıkı finansal koşulların gelecek faiz kararları için önemli olabileceğini ifade etti.

Fed Başkanı Powell, para politikasının yeterince kısıtlayıcı olduğundan henüz emin olmadıklarını söyledi.

banner37

Makroekonomik veri tarafında, ABD'de özel sektör istihdamı, ekimde 113 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış gösterdi. Geçen ay yıllık ücret artışı yüzde 5,7 ile Ekim 2021'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Ülkede 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişinin ardından ilk kez gerileme kaydederken, mortgage başvuruları düşüş göstermeye devam etti.

ABD'de JOLTS açık iş sayısı, eylülde 9 milyon 553 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığı da 3, 10 ve 30 yıl vadeli 112 milyar dolarlık tahvil satışı yapacağını duyurdu. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili getirileri, bakanlığın borçlanma duyurusu sonrasında düşüş eğilimine girerken, Powell'ın açıklamaları sonrası tahvil faizlerindeki düşüş 20 baz puana yaklaştı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi şu sıralarda yüzde 4,72 seviyesinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1