banner2
banner34

2 kilo uyuşturucuyu sattılar

1 kilo uyuşturucu ve 11 kök Hint keneviri bitkisi ile yakalanan Serkan Tosun ve Hüseyin Başar’ın itirafları soruşturmanın seyrini değiştirdi…

2 kilo uyuşturucuyu sattılar
banner45

PİYASA DEĞERİ 300 BİN TL: Girne’de ele geçirilen 1 kilo uyuşturucu ile ilgili tutuklanan Serkan Tosun ve Hüseyin Başar polise yeni itiraflarda bulundu. Başar söz konusu uyuşturucu maddeyi Nisan ayında 3 kilo olarak ülkeye ithal ettiğini itiraf etti. Uyuşturucu maddenin piyasa değeri ise 300 bin TL

Geçtiğimiz hafta polis narkotik ekiplerinin Çatalköy’de gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda soruşturma derinleştirildi.

1 kilo uyuşturucu, 11 kök Hint keneviri bitkisi ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan yüklü miktarda para ile yakalanan Serkan Tosun ve Hüseyin Başar aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Polis, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlı Hüseyin Başar’ın itirafı ile 100 gram Hint keneviri, 12 gram kokain ve uyuşturucu içiminde kullanılan birçok pet şişe ile hassas terazi ele geçirdi.

Hüseyin Başar, polise verdiği gönüllü ifadede Nisan ayında Güney Kıbrıs’tan ismini bilmediği bir şahıstan 3 kilo Hint keneviri ve 100 gram kokaini ülkeye ithal ettiğini itiraf etti.

Zanlı Serkan Tosun ise tutukluluk süresinde verdiği gönüllü ifadede, zanlı Başar’dan son 3 ay içinde 48 gram Hint keneviri ve 24 gram kokain aldığını itiraf etti.

Aleyhlerinde alınan tutukluluk süreleri dolan zanlılar, dün ek süre talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, polisin soruşturmanın selameti için süreye ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek Tosun ve Başar’ın 8’er gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

1 kilo uyuşturucu bulunmuştu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis çavuşu Mehmet Bayram, mahkemede olayı anımsattı. Bayram, zanlı Serkan Tosun’un kullanımındaki PG 221 plakalı araçta gerçekleşen aramada, 1 adet plastik kutu içinde 2 gram hintkeneviri, aynı kutu içinde 1 gram kokain ve yine içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu belirtti.

Tosun itiraf etti, Başar da tutuklandı  

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Bayram, aynı gün mahkeme emri ile zanlı Serkan Tosun’un Esentepe’deki evinde yapılan aramada vazo içine gizlenmiş sigara kutusunda 4 gram kokain, aynı yerde şeffaf naylon içinde 3 adet uyuşturucu hap bulduklarını söyledi.

banner37
Bayram, yine Tosun’un Girne’deki evinde yapılan aramada adet siyah renk naylon içinde üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi bulduklarını ifade etti.

Tosun’un verdiği gönüllü ifadesinde,  söz konusu uyuşturucu maddeleri zanlı Hüseyin Başar’dan aldığını itiraf etmesi üzerine Başar için tutuklama emri aldıklarını kaydeden Bayram, zanlıyı Girne’de tespit ederek gözaltına aldıklarını kaydetti.

Başar’ın itirafları soruşturmayı derinleştirdi

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Hüseyin Başar’ın verdiği ifadede Nisan ayında Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 3 kilo Hint keneviri ve 100 gram kokaini ithal ettiğini itiraf ettiğini belirtti.

Bayram, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlı Hüseyin Başar’ın gönüllü ifade verdiğini ve babasına ait kullanılmayan evde zulasını itiraf ettiğini kaydetti.

Polis, zanlının babasına ait evde yapılan aramada birçok yerde toplam 100 gram Hint keneviri ve 12 gram kokain ele geçirdiklerini söyledi.

Suçlarını itiraf ettiler

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlılar Serkan Tosun ve Hüseyin Başar’dan yapılan sorgulamalarda her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi.

Tutukluluk süresinde, 10 kişinin sorgulandığını 5 kişinin ifadesine başvurulduğunu ifade eden Bayram soruşturmanın büyük bir hassasiyet içinde devam ettiğini ve piyasaya yüklü miktarda uyuşturucu sürüldüğüne dikkati çekti.

Bayram, zanlıların soruşturma amaçlı 8’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Piyasa değeri 300 bin TL

Havadis’in elde ettiği bilgide zanlı Hüseyin Başar’ın KKTC’ye ithal ettiği 3 kilo Hint keneviri ve 100 gram kokainin piyasa değerinin 300 bin TL olduğu öğrenildi.

kaynak:havadis

Devrim DEMİR

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1