banner2
banner34

2018’de Yollara 8 Bin Ton Asfalt

Atakan, 2018 yılı içinde Karayolları Dairesi bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı

2018’de Yollara 8 Bin Ton Asfalt
banner45
banner46

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, 2018 yılı içinde Karayolları Dairesi bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı:

“8 bin 773 tonluk asfaltlama yapıldı. 73 km yol bakım/tamiri yapıldı. 10.8 km yol KKTC yol ağına katıldı. 102 metre oto korkuluk döşemesi/yenilemesi yapıldı. 336 adet trafik tabelası yenilemesi yapıldı. 24  km yol çizimi yapıldı. Dağyolu olarak bilinen Değirmenlik-Girne yolunda belli bir süredir müdahale edilmeyen sorunlara müdahale edildi. Güzergah üzerinde kemirme, asfalt kaplama ve yamalama, oto korkuluk yenilenmesi ve tamiri, yol çizimi ve trafik işaretleri yenilenmesi yapıldı.

banner37
Uzun bir süredir yapımı duran Güzelyurt-Lefke çevre yolunun Güzelyurt-Doğancı arasındaki bölümünün ara emri sorunları çözülerek inşa sürecine geçildi. Bu bölüm tamamlanarak trafiğe açıldı.

Yedidalga – Gemikonağı arasındaki oldukça yıpranmış yol kapsamlı bir tamir/bakım işlemi çalışması ardından trafiğe açıldı. Bölgede “ölüm virajı” olarak bilinen Cengiz Topel Anıtı önündeki bölüm düzeltilerek daha güvenli bir hale getirildi.

Büyükkonuk köyünde Yudi yolu olarak bilinen ve uzun süredir yarım bırakılmış yol tamamlanarak bölge halkının kullanımına açıldı. Girne-Lefkoşa yolunun yenilenmesine yönelik 6 etaplık projenin 8.8 km’lik ilk 2 etabı tamamlandı. Serhatköy girişindeki çöken köprü tamir edildi. Mevlevi köy girişindeki sorunlu köprü tamir edildi. Aslanköy içindeki sorunlu köprü ve drenaj tamiratı başladı. Kalecik köy yolları tamir edildi.Dikmen-Taşkent yolu üzerindeki acil tamir gerektiren noktalara müdahale edildi. Yolun tamamının bakım ihalesine çıkıldı.Haspolat kavşağı ile Taşkent arasında kalan yolun tamir ve bakım ihalesine çıkıldı.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde kapsamlı bir bakım onarım projesi ihalesine çıkıldı. Uzun süredir atıl duran Kaleburnu-Sipahi yolunun son bölümünün ihalesi gerçekleştirildi.”

 
 
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1