banner2
banner34

21-25 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi

21-25 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi
banner45

21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde anma töreni düzenlendi.

Saat 09.30’da başlayan törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.

Anma törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, askerî erkan, muharip dernekler ve diğer yetkililer katıldı.

Anıt Özel Defteri

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anıt özel defterine şunları yazdı:

“Vatan bildiğimiz bu topraklarda Kıbrıs Türk halkının onurunu, şerefini ve özgülüğü ile bağımsızlığını korumak uğruna, canlarınızı feda ettiniz ve şehadet mertebesine ulaştınız. Kıbrıs Türk halkını yok edip, Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak amacıyla 59 yıl önce başlatılan Rum saldırılarına karşı Türk Mukavemet Teşkilatı öncülüğünde büyük direniş göstererek, Kıbrıs’ta Türk varlığını korurken, adanın Yunanistan’a bağlanmasını engellediniz. Canınız pahasına göstermiş olduğunuz fedakarlık ve yürüttüğünüz destansı direniş sonrasında Kıbrıs Türk halkı bugün kendi vatanında, kendi devletinin çatısı altında hür ve egemen olarak yaşamaktadır. Siz aziz şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız. Sonsuza kadar Kıbrıs Türk halkının yüreğinde yaşayacaksınız. Siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun”

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ise anıt özel defterine şu satırları kaydetti:

banner37
“Aziz şehitlerimiz Mehmetçik ve Mücahitler;

En zor şartlarda ülkesini, zulümden felaket ve sıkıntılardan kurtarmak için bayrak ve özgürlük uğruna canından aziz bildiği vatan için ölüme koşan sizler, makamların en yücesi şehitlik mertebesine ulaştınız. Kıbrıs Türkünün, yıllarca maruz kaldığı haksızlık karşısında sömürgeciliğe, yayılmacılığa ve soykırıma karşı verdiğiniz emsalsiz mücadele ve gösterdiğiniz üstün cesaret ile adlarınız altın harflerle tarihe yazdırarak kalplerimizde asla silinmeyecek izler bıraktınız. Yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkmış kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları olarak bizler sağlam adımlarla yürüyeceğimize, verdiğiniz emsalsiz mücadeleden aldığımız güçle bir oldubittiye asla izin vermeyeceğimize, “ölürsem şehit kalırsam gazi” şiarıyla hak ve menfaatlerimizi sabırla ve kararlılıkla savunmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Aziz Hatıranızı sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığındayız. Kabirlerinizde rahat uyuyunuz. Bu duygu ve düşüncelerle; sizleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1