banner2
banner34

29 gram uyuşturucu, 6 tutuklu

Yeniboğaziçi köyündeki uyuşturucu alışverişine polis baskın yaptı. Suça karıştığı tespit edilen 1’i kadın 6 kişi tutuklandı.

29 gram uyuşturucu, 6 tutuklu
banner45

Yeniboğaziçi köyündeki uyuşturucu alışverişine polis baskın yaptı. Suça karıştığı tespit edilen 1’i kadın 6 kişi tutuklandı.

Gemikonağı’nda sakin Kadir Akbulut’un Yeniboğaziçi’nde kalan Muzaffer Girgin’den uyuşturucu madde temin edeceği bilgisi alan Narkotik ekipler önceki gün operasyon düzenledi.

Operasyonda toplam 29 gram uyuşturucu olduğu düşünülen maddeler, içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan çok sayıda sarma sigara, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edilen 150 Euro ve 755 TL nakit paraya el konuldu.

Polis gün boyu süren operasyonda Kadir Akbulut, Murat Yıldırım,  Ahmet Vatansever, Muzaffer Girgin, İrfan Düşer ve Berna Lütfüoğlu’nu tutukladı.

Zanlılar dün “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılırken, mahkeme polisin talebi üzerine soruşturma amacı ile tüm zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

POLİS YOLU KESTİ, ZANLI UYUŞTURUCUYU DIŞARI ATTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 5 Temmuz tarihinde Narkotik ve Kaçakçılık Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar sonucu, zanlı Kadir Akbulut’un Muzaffer Girgin’den uyuşturucu madde temin edeceğini öğrendiklerini belirtti. Düzenlenen operasyonda zanlı Muzaffer Girgin’in ikametgahına gidildiğini belirten Türe, zanlıya ait NG 492 plakalı aracının tespit edildiği ancak zanlının kaçtığının görüldüğünü söyledi. Yapılan takip üzerine NG 492 plakalı aracın İskele Yolu güzergahından Geçitkale’ye doğru ilerlediğinin görüldüğünü belirten Türe, Geçitkale Polis Karakolu ekipleri tarafından yolun kesilmesinin sağlandığını söyledi. Aracın polis ekipleri tarafından durdurulmak istenmesi üzerine ön yolcu camından zanlı Kadir Akbulut’un dışarıya bir poşet attığının görüldüğünü, aracın durdurulmasının ardından şoförün zanlı Murat Yıldırım olduğunun Ahmet Vatansever’in ise araçta yolcu olarak bulunduğunun tespit edildiğini söyledi.

Türe, zanlılar huzurunda poşette yapılan incelemede ise yaklaşık 10 gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddeye elkonulduğunu söyledi.

ZANLI GİRGİN OTLARIN ARASINDA BULUNDU

Zanlı Kadir Akbulut, Murat Yıldırım ve Ahmet Vatansever’den yapılan soruşturmada zanlıların söz konusu uyuşturucu maddeyi Muzaffer Girgin’den aldıklarını söylediğinibelirten Türe, zanlının evine gidildiği zaman polis aracını gören Girgin’in ikinci kat penceresinden atlayıp kaçtığını, Girgin’in kaçtığı güzergahta yapılan aramada naylon poşete sarılı 3 gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu Girgin’in ise evinin 300 metre ilerisinde kuru otlar arasında bulunduğunu açıkladı.

BİR BASKIN DA OTEL ODASINA

Polis ekipleri yürüttükleri soruşturma çerçevesinde zanlı Muzaffer Girgin’in de söz konusu uyuşturucu maddeyi geçtiğimiz hafta yine uyuşturucu suçundan yakalanarak teminatla serbest bırakılan İrfan Düşer’den aldığını tespit etti. Mağusa’da bir otelin 207 numaralı odasında kaldığı tespit edilen İrfan Düşer’i yakalamak için bir baskında otel odasına gerçekleştiren polis ekipleri, toplam 16 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde, odanın çeşitli yerlerinde 7 adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 150 Euro ve 755 TL ele geçirdi. Operasyon sırasında otel odasında bulunan İrfan Düşer ve Berna Lütfüoğlu da tutuklanırken mahkemede ifade veren polis memuru Mahir Türe olay ile ilgili başlayan soruşturmanın henüz yeni olduğunu belirterek tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, 3 günlük tutukluluk süresinin hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile ilk nazarda tutukluluk süresini 1 gün ile sınırlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 05:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1