banner2
banner34

294 Milyon TL ihale adı altında birilerine akıtıldı

294 Milyon TL ihale adı altında birilerine akıtıldı
banner45
banner46

Kıb-Tek’te yolsuzluk ve vurgun olduğu iddialarını sürdüren Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, kurumn birkaç birmaya mahkum edildiğini iddia etti. Akaryakıt dışında 294 milyon TL’lik bir giderin sabit giderler kalemi olarak ihale adı altında bazı firmalara akıtıldığını iddia eden Arıklı, ihalelerde izlenen metodlarla kurumun 1-2 şirkete mahkum edildiğini iddia etti.

banner37
Göreve geldikten sonra yaptıkları incelemelerde Kıb-Tek içinde adrese teslim ihalelerin yapıldığını tespit ettiklerini vurgulayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı 30 Euroluk cihazların kuruma 120 Euro’ya ihale edildiğinin tespit edildiğini kaydeden Arıklı, “o kadar pervasızdırlar ki, sayaçlar gümrüğe beyan edilirkenki rakamların 4 katından fazla satılıyor” dedi.

Sayaç ihalesinin önlerindeki en büyük problem olduğunu kaydeden Arıklı, 2007 yılında AB katkılarıyla akıllı sayaca geçiş için yapılan yazılımda kullanılabilecek sayaçların 1-2 firmayla sınırlandırılarak farklı firmaların ihalelere girişinin önünün kesildiğini ve kimsenin de bundan rahatsız olmadığı eleştirisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2021, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1