banner2
banner34

3 milyon 678 bin Stg değer biçildi...

KTHY Genel Müdürlük binası 3 milyon 678 bin Stg olacak şekilde açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılması konusunda Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi yetkilendirildi.

3 milyon 678 bin Stg değer biçildi...
banner45

 



KTHY Genel Müdürlük binası 3 milyon 678 bin Stg olacak şekilde açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılması konusunda Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi yetkilendirildi.

KTHY Genel Müdürlük binasının satış bedelinin belirlenmesi amacıyla 11 Mayıs'ta saat 14:00'de Bahar Saner tarafından okundu.

Eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan ve KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın'ın da takip ettiği duruşmada KTHY Genel Müdürlük binasının 3 milyon 678 bin Stg ile açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılması amacıyla Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi yetkilendirildi.

banner37
Tarkan Atakan'ın sosyal medyadan konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise 10 Mayıs'ta okunması gereken kararın bir gün sonra okunduğu ve KTHY Genel Müdürlük binasının 3 milyon 678 bin stg ile açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılması amacıyla Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi yetkilendirildiği ortaya kondu.

Atakan'ın paylaşımı şöyle:

“KTHY Genel Müdürlük binasının satış bedelinin belirlenmesi amacıyla dün okunması beklenen karar bugün saat 14:00'de Sn.Bahar SANER tarafından okundu.

KTAMS örgütlenme sekteri Devrim BARÇIN ile ben kararın okunacağı salonda hazır bulunduk. Karara göre KTHY Genel Müdürlük binasının bulunduğu konum itibariyle ve o konumdaki bir binanın sahip olduğu arsanın emsalinin bulunmaması da göz önünde bulundurularak KTHY Genel Müdürlük binasının 3 milyon 678 bin Stg ile açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılmasına amacıyla Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi yetkilendirilmiştir.
 KTAMS ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Satış işleminin bir an önce gerçekleşmesi için Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi ne her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek sürecin daha fazla uzatılmaması gerektiğini ve eski KTHY çalışanlarının daha fazla madur edilmemesini aksi takdirde gereken her türlü mücadelenin verileceğini Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Başkanı Ahmet NERGİZ'e iletmek için yarın bir randevu talebimiz olacaktır.
 Bu satıştan elde edilecek gelirin yasal olarak öncelikli alacaklı olan çalışanların alacaklarının ödenmesi için her türlü mücadeleye tüm çalışanlar ve bağlı oldukları sendikalar hazır olmalıdır.
 Satıştan elde edilecek gelirin çalışanların alacaklarının önemli bir kısmını karşılayacağı ve zaten göç yasasına tabi olan ve geçim sıkıntısı yaşayan 2010 yılından önce maaşına güvenip borç alıp fakat daha sonrasında kendisini hükümet sananların beceriksizlikleri yüzünden işinden olan ve borçlarını ödeyemez duruma gelen KTHY çalışanlarının bir nebze olsun nefes almasını sağlayacaktır. Ancak ayni oranda şuan hükümet de bulunanların geçmişlerine baktığımızda bu satıştan gelecek olan gelire hükümetin gözünün olmadığını düşünmek büyük bir saflık olacaktır”

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1