banner2
banner34

48 Saat İçerisinde İnternet Kesintileri Yaşayabiliriz!

48 Saat İçerisinde İnternet Kesintileri Yaşayabiliriz!
banner45

Alan adlarının ve IP adreslerinin kayıtlarının tutulmasından sorumlu olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN), alan sunucuları ve altyapıda bazı çalışmalar yapılacağını açıkladı. Bu durumun kısa süreliğine dünya çapında internet kesintilerine neden olabileceği belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre ICANN, alan adı sistemini (DNS) ve internet adres defterlerini korumaya yardımcı olan şifreleme anahtarlarını değiştirecek. İletişim Düzenleme Kurumu (CRA), yapılan çalışmanın son derece önemli olduğunu söyledi ve bu sayede güvenli, kararlı ve esnek bir DNS sağlanacağını belirtti.

banner37
Bazı internet kullanıcılarının bu çalışmadan etkilenebileceğini belirten CRA, "Daha da açıklığa kavuşturmak gerekirse, ağ operatörleri veya İnternet Servis Sağlayıcıları (ISPs) bu değişiklik için hazırlanmamışsa, bu durumdan bazı internet kullanıcıları etkilenebilir. Ancak bu etki, uygun sistem güvenlik uzantılarını etkinleştirerek önlenebilir." dedi.

48 Saat İçerisinde İnternet Kesintisi 2

Bazı Sitelere Ulaşamama ve İnternet Hızında Düşüş Görülebilir

Önümüzdeki 48 saat içerisinde internet kullanıcılarının bazı problemlerle karşılaşabileceğini söyleyen Mobil Analiz Grubu'ndan analist Eldar Murtazin, bu sorunların bazı sitelere ulaşamama veya internet hızında yaşanan düşüş şeklinde ortaya çıkabileceğini belirtti. Ayrıca eski sağlayıcılar üzerinden hizmet alan internet kullanıcılarının, bu süreçte sorunlarla karşılaşma ihtimallerinin daha yüksek olduğu da vurgulandı.

ICANN tarafından başlatılan çalışmalarda, şifreleme anahtarlarının değişimi sırasındaki testlerde şimdiden bazı küçük sorunların yaşandığı görüldü. Buna rağmen Dijital ekonomi uzmanı Arseny Shcheltsin korkulacak bir şey olmadığını söylüyor. Çünkü Shcheltsin, ana yazılımın çoktan başarılı bir şekilde güncellendiğini belirtiyor.

Günümüzde internet altyapısına yönelik tehditlerin artmasının bir sonucu olarak, şifreleme anahtarlarının değiştirilmesine yönelik bu çalışmanın son derece önemli ve gerekli olduğu vurgulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1