banner2
banner34

68 numunenin 63'ü temiz

Tarım Dairesi 18-24 Ağustos Tarihleri Arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı

68 numunenin 63'ü temiz
banner45

Tarım Dairesi 18-24 Ağustos Tarihleri Arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

İthal ve Yerli Ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarında yapılan analizlere göre:

İthal ürünlerde; Havuç, Elma Çeşitleri, Domates çeşitleri, Taze Fasulye, Armut Çeşitleri, Nektarin, Soya Küspesi, Şili Kırmızı Biber, Üzüm Çeşitleri, Greyfurt ve Kivi olmak üzere 50 numunede 48'i temiz çıktı, 2 ürün de limit üstü  çıktı. Onbaşı İşletmeleri Ltd ait Şili Kırmızı Biber ve Çeri Domates limit üstü çıktı, menşei iade edildi.

Yerli Ürünlerde; Salatalık, Karpuz, Marul(Iceberg),Domates, Semizotu, Biber Çeşitleri, Patlıcan Molohiya, Parmak Üzüm, Verigo Üzüm, Böğrülce, ve Kabak olmak üzere 18 adet numuneden 15'i temiz  3'ünde limit üstü kalıntıya rastlandı.

banner37
Yıldırım’da Zühal Nalbantsoy'a ait marul (Iceberg ) ve geçen hafta limit üstü çıkan Kalkanlı’da Sabiha Kara'ya ait üzüm bu hafta yapılan analizlerde tekrar limit üstü çıktığından bu ürünlerin hasadına izin verilmediği bildirildi.

Yine geçen hafta limit üstü çıkan Mağusa’da Teslime Ersöz'e ait semiz otu ve Kırıkkale’de Çilem Kırıkkale'ye ait üzümün ise imhasına karar verildiği açıklandı

Geçen hafta limit üstü çıkan Zümrütköy’de Tayfun Toyer'e ait Molohiya bu hafta yapılan analizlerde limit altına indiği için ürünün hasadına izin verildi. İthal domateslerde hiçbir limit üstü kalıntıya rastlanmadığına bildirildi.

denetim.jpg

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1