banner2
banner34

AB'den gönderilen tıbbi ekipmanın ikinci bölümü teslim edildi

AB'den KKTC'ye gönderilen tıbbi ekipmanın ikinci bölümü teslim edildi Üçüncü bölümün bu hafta içinde ulaşması bekleniyor

AB'den gönderilen tıbbi ekipmanın ikinci bölümü teslim edildi
banner45

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Türk toplumu için geçtiğimiz haftalarda duyurduğu AB Desteği Acil Ekipman Alımı kapsamında gönderilen hayati tıbbi ekipmanın ikinci bölümünün teslimatı dün gerçekleştirildi.

AB ve UNDP'nin COVID-19 salgınına karşı aldığı hızlı önlemler kapsamında gelen 2. acil tıbbi ekipman grubunda 15.000 tam yüz koruyucusu, 20 mobil emme ünitesi, 1 tıbbi atık parçalıyıcısı ve 1 biyo güvenlik kabini yer aldı.

banner37
Ayrıca 30.000 koruyucu tulum, 32 infüzyon pompası, 40 akış ölçer ve 4.416 PCR test kiti içeren yeni bölümün de bu hafta içerisinde ulaşması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde de koronavirüs testi için hayati önem taşıyan ve toplam 5.000 adet satın alınan PCR test kitlerinden 576 adedinin teslimatı, Avrupa Komisyonu ve UNDP’nin hızlı ve başarılı satın alma süreci sonucunda gerçekleştirilmişti.

Gelen malzemelerin dağıtımı yerel sağlık paydaşları tarafından uygun bir şekilde yapılacak ve en hızlı şekilde kullanımı sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1