banner2
banner34

ABD lazer silahı ile yüzen hedefi vurdu: Füzelerden binlerce kat daha hızlı

ABD lazer silahı ile yüzen hedefi vurdu: Füzelerden binlerce kat daha hızlı
banner45

ABD Donanması'nın bilim kurgu filmlerini aratmayan lazer silahı için çalışmalar yürütüyordu. Geliştirilen silah ilk kez yüzen bir hedefi yok etmek için kullanıldı. ABD, silahı envanterine katmak için geri sayıma geçti.

Test Doğu Afrika ile Arap Yarımadası arasındaki Aden Körfezi'nde gerçekleştirildi. USS Portland'dan ateşlenen lazer ışını, hedefi vurdu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada testin başarı ile sonuçlandığı ve 'Lazer Silah Sisteminin' yüzen hedefi başarıyla devre dışı bıraktığı bilgisine yer verildi.

banner37
BİNLERCE KAT DAHA HIZLI

USS Portland'ın komutanı ise silahı 'Donanma için denizdeki savaşı yeniden tanımlıyor' sözleri ile tanımladı. Kısa menzilli savunma silahı olarak kullanılması planlanan lazerin füzelerden binlerce kat daha hızlı bir şekilde hedefi vurduğu belirtildi. Askeri uzmanlar söz konusu silahın balistik ve seyir füzelerinin yanı sıra drone'lara, uçaklara ve helikopterlere karşı da kullanılabileceğinin altını çiziyor. 2018'de konu ile ilgili Kongre'ye sunulan raporda bu teknoloji için 'oyunun kurallarını değiştirecek kapasitede' denilmişti.

ABD Donanması, LaWS olarak bilinen ilk yüksek enerjili lazer silahını 2014 yılında USS Ponce'a konuşlandırmıştı. Söz konusu silah 30 kilovatlık enerjiye sahipti. Çoğu askeri lazer, 30 ila 100 kilovat aralığında olma eğilimindedir ve bu, küçük drone'ları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1