banner2
banner34

ABD sınırları açmaya hazırlanırken Biden yeni kuralları açıkladı

ABD sınırları açmaya hazırlanırken Biden yeni kuralları açıkladı
banner45

Koronavirüs pandemisi başladığından beri ABD ülke sınırlarını yabancı uçuşlara kapattı ve yakın zamanda ilk kez açmayı planlıyor. Gelecek ay sınırlarını tüm yabancı turistlere açmaya hazırlanan ABD, tüm yabancı turisleri koronavirüs aşısı yaptırmış olmak şartıyla ülkeye tekrar kabul edeceğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görevdeyken Brezilya, Çin, İrlanda, İran, Güney Afrika, Hindistan ve Avrupa’daki 26 Şangay ülkesine ABD’ye uçuş yasağı getirmiş, Ocak 2021’de göreve başlayan Başkan Joe Biden sonrası yasaklı ülkeler listesi daha da genişlemişti. İngiltere, Hindistan, Çin ve birçok Avrupa ülkesini kapsayan uçuş yasağının gelecek ay kalkması bekleniyor.

TÜM COVİD AŞILARI GEÇERLİ

banner37
Dün açıklama yapan Biden, Havayolu şirketlerinin yolcuları uçağa kabul etmeden önce Covid-19 aşılarını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Herhangi bir koronavirüs aşısının kabul edileceğini de söyleyen Biden, hava yolu şirketlerinin mutlaka resmi kaynakların verilerini kabul etmesi gerektiğini de belirtti.

ABD lideri Joe Biden, hava yolu şirketlerinin resmi kaynaklara göre hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Biden, önceki önlemlerin de geçerli olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Bu ABD ve diğer ülkeler arasındaki seyahat ile ilgili, koronavirüs nedeniyle alınan önceki tedbirler geçerli. Uluslararası uçuşlarda aşı önemli bir güvenlik sağlıyor.''

Aşı olmamış ABD vatandaşları da dahil tüm kişilerin uçağa binmeden bir gün önce aldıkları negatif koronavirüs testi ile ülkeye giriş yapabilecekleri açıklanırken, 18 yaş altındaki çocukların herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmadığı için seyahatlerinden 3 gün önce mutlaka negatif koronavirüs testi vermeleri zorunlu olacak. Yeni kurallar 8 Kasım itibariyle uygulanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1