Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, sandığa giderek AKEL-Sol-Toplumsal İttifak’a oy verilmesi çağrısında bulundu.

Nektarin, babutsa, molehiye, domateste limit üstü veya tavsiye dışı ilaç bulundu Nektarin, babutsa, molehiye, domateste limit üstü veya tavsiye dışı ilaç bulundu

Sol Hareket adına yazılı açıklama yapan Korkmazhan 9 Haziran’da gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin; Avrupa’da yükselen yoksulluk, şiddet, savaş kışkırtıcılığı ve neofaşizm tehdidinin gölgesi altında olduğunu belirtti.

"LİBERAL SAĞ, AŞIRI SAĞ NEOFAŞİST PARTİLER GENİŞ İŞ BİRLİĞİNE YÖNELMEYE HAZIRLANIYOR"

Korkmazhan, “Seçim sonrası liberal sağ, aşırı sağ ve neofaşist partiler geniş iş birliğine yönelmeye hazırlanmaktadırlar. Bu partiler, Neo-liberal kemer sıkma politikalarının daha da genişletilmesini, sömürü ve yoksulluğun daha da büyümesini, mültecilerin Avrupa’dan kovulmasını, ABD ve NATO ile işbirliği içerisinde yeni askeri müdahale ve savaşlara girişilmesini hedeflemektedirler” ifadelerini kullandı.

Korkmazhan açıklamasına şöyle devam etti:

“Avrupa’nın şu an içinde bulunduğu durum, Nazilerin iktidara gelmesinden önceki dönem ve ikinci dünya savaşı öncesi dönem ile büyük benzerlikler göstermektedir. Avrupa, neofaşizm tehlikesi ile hiç olmadığı kadar yüz yüzedir.

Bu bağlamda, Kıbrıs ve Avrupa’da sol ve ilerici güçlerin önümüzdeki AP seçimlerinden güçlenerek çıkması oldukça önemlidir. Avrupa ülkelerinde örgütlü Avrupa Sol Partisi ve Avrupa Sol Grubu birleşeni sol partiler ile seçime katılan Komünist Partilerin ve Kıbrıs’ta AKEL’in, aşırı sağın güçlenmesi ve neo-liberal dayatmalar karşısında desteklenmesi şarttır.

Tüm barış yanlısı ilerici yurttaşlar, 9 Haziran’da sandığa gitmeli ve Avrupa solu ile birlikte emeğin, dayanışmanın ve barışın Avrupa’sı için mücadele yürüten, Kıbrıs’ın güneyinde yükselen milliyetçilik ve ELAM tehdidi karşısında, barış ve federal birleşik Kıbrıs için mücadele yürüten AKEL-Sol-Toplumsal İttifak’a oy vermelidir”

Editör: TE Bilisim