banner2
banner34

Akansoy ve Arıklı gerildi

Akansoy ve Arıklı gerildi
banner45
banner46

Yeniden Doğuş Partisi Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, dün meydana gelen ve polisin arabasını alıkoyması sonrası yaşanan olayların ardından bugün Meclis’te söz aldı. Dün akşam saatlerinde Zaroğlu’nun aracını alıkoyan polis memuru tebrik eden Maliye Bakanı Serdar Denktaş hakkında bir takım iddialarda bulunan Zaroğlu, Meclis’in yeniden gerilmesine neden oldu.

Bertan Zaroğlu, Serdar Denktaş’ın kız kardeşinin damadına, birkaç milyon TL değerindeki arazileri tahsis edip etmediğini sordu. Serdar Denktaş’ın oğluna YÖDAK tarafından üniversite izni verildiğini iddia eden Zaroğlu “YÖDAK Başkanı ve Denktaş’a soruyorum çeşitli şekilde usulsüzlük var mı?” diye soru sordu.

Zaroğlu cümlelerine şöyle devam etti: “Serdar Denktaş’ın, Vergi Dairesi yanındaki boş ambarları dürüne peşkeş çektiği iddia ediliyor. Doğrudan kendisin rant sağlamış mıdır? Bu iddiaların cevabının akabinde de yapacağım konuşmalar var. YÖDAK’ın Serdar Denktaş’ın oğlunun ismini taşıyan üniversitenin iznini vermesi şaibelidir. Bu üniversitenin kampüsü için Alayköy yakınlarında 100 dönüm araziyi Maliye Bakanı Serdar Denktaş mı verdi? Arazinin adeta bedava verilmesinin ardından inşaat çalışmaları başladı mı? Bakanın oğlu olduğu nedeniyle hafta sonu bile işçilerin çalıştığı doğru mu? Kamuoyundan tepkiler nedeniyle karardan geri adımlar atılmış görünse de dosyanın kapatılmadığı bakanın ısrarı olduğu doğru mu? Cumhuriyet tarihinin en büyük çaplı yolsuzluk yapılıyor. Dentaş’ın misyonunu üç keşlime ile Rant rant yine ranttır.  Serdar Denktaş, babasının kemiklerini sızlatıyor. Bu iddialar doğru ise günü geldiğin de bunun hesabı halka verecektir.”

banner37
 

Meclis karıştı!

Bertan Zaroğlu’nun bu iddialarının ardından yerinden söz alan CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Elinizde delil varsa mahkemeye verelim yoksa, burada gelip halkın içinde problem yaratma. Cesaretin varsa önce mahkemeye götür sonra gel provokasyon yap” dedi.

Akansoy, Zaroğlu’nun sosyal medya hesabındaki yorumları okuyup “toplumu geren sizsiniz” çıkışının ardından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yerinde tartışmaya dahil oldu.

Karşılıklı bağrışmalar ve suçlamalarla gerilen Meclis oturumu Melis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın telkinleri sonucu kaldığı yerden devam etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1