banner2
banner34

Akıllı insanlar çözüm üretir

Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi ile ilgili müzakereleri yapmak için Türkiye’de bulunan 4 bakandan biri olan Sunat Atun, kısa sürede çözüm istedi, uzayan sürecin TC- KKTC ilişkilerine de zarar verdiğini söyledi:

Akıllı insanlar çözüm üretir
banner45

SİTEM ETTİ: Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, suyun ülkenin 50 yıllık ihtiyacı olduğunu ve hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Atun, CTP’lilere de sitem ederek “işi yokuşa sürüyorlar. UBP’nin tavrı bu metnin aynen imzalanması yönündedir” diye konuştu

UBP ALET OLMAZ: Atun: CTP içerisinde bazı kesimler su üzerinden Türkiye’ye sistemli bir şekilde muhalefet örgütleme çabasında. Biz UBP olarak buna alet olmayız. Tutarsız siyasetçilerin Türkiye’ye muhalefet yapmasına izin vermeyiz. Tavrımız belli, imzalanmasını istiyoruz

KRİZ DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETTİK: Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bakanlar Kurulu’nda, CTP’li bakanların tamamının krizin çözümü yönünde tavır ortaya koyduğunu söyledi. Sucuoğlu’na göre, dünkü Bakanlar Kurulu’ndan kriz değil, “çözüm” çıktı

KALYONCU TÜRKİYE İLE GÖRÜŞECEK: Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ise Bakanlar Kurulu’nda UBP’li bakanlara suyun yönetilmesi ve işletilmesi konusunda Türkiye ile bir dizi temas yapacağını ilettiği ifade edildi. Kalyoncu’nun UBP’li bakanlardan Türkiye ile görüşmeler ve pazarlık için zaman istediği de kaydedildi


Arapsaçına dönen Türkiye’den gelen suyun yönetilmesi ve işletmesi konusunda, dün yeni gelişmeler ortaya çıktı. Son günlerde hükümet ortakları arasında çıkan krizle daha da karmaşık bir yapıya dönüşen krizde sular durulmuyor.

Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nda Ulusal Birlik Partili bakanlar, Başbakan Ömer Kalyoncu’ya Türkiye’de 4 bakan tarafından müzakere edilen ve bir sonuca ulaşılan belgenin bir an önce imzalanması gerektiğini iletti.

Ömer Kalyoncu’nun ise toplantıda UBP’li bakanlara “bu konu daha tartışma kaldırıyor. Halk tam anlamıyla bu anlaşmaları benimsemedi. Bırakın Türkiye ile biraz daha müzakere edelim” dediği kaydedildi.

UBP’li bakanlar ise Başbakan Ömer Kalyoncu’nun Bakanlar Kurulu’nda kendilerine verdiği bilgiden memnun kalmadığı kaydedildi.

Öte yandan dün öğle saatlerinde Bakanlar Kurulu ile ilgili Başbakan Ömer Kalyoncu ve UBP’li Sunat Atun açıklamalarda bulundu.

Sunat Atun, CTP’li yetkililere yüklenerek gelinen noktada geri dönüşün olmayacağını ve bir an önce bu imzalanmasının şart olduğunu ifade etti.

Türkiye’yle görüşme yapacak

Başbakan Ömer Kalyoncu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında BRT’ye açıklamada bulunarak önümüzdeki günlerde Türkiye’den yetkililerle görüşme yapacağını söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısında rutin konuların ele alındığını belirten Kalyoncu, su konusunda da görüş alış-verişinde bulunduklarını açıkladı.

Hükümet devam ediyor

Ulusal Birlik Partili milletvekillerinin dün Havadis’e yaptığı açıklamalarda dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nda metnin imzalanmadığı takdirde hükümetin biteceği mesajını vermişti. Dünkü toplantının ardından Kalyoncu, “bakanlar kurulu toplandı. Gördüğünüz gibi koalisyon devam ediyor” dedi.

UBP Parti Meclisi yarın

Ulusal Birlik Partisi’nde hükümetin geleceği için kritik gün yarın. UBP’de rutin olarak her ay toplanan Parti Meclisi’nin bu ayki gündemi ise Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve hükümette yaşanan kriz. Hükümetin geleceğinin de konuşulmasının beklendiği kritik toplantıda partililerin görüşü üzerine hükümetin geleceğinin idame edileceği kaydedildi.

UBP’liler imza istedi

Bakanlar Kurulu toplantısında Ulusal Birlik Partili bakanların hükümetin başı olarak Başbakan Ömer Kalyoncu’dan Türkiye 4 bakanın görüştüğü öneri metninin bir an önce imzalanmasını istediği ifade edildi. Bakanların daha fazla zaman kaybı olmaması gerektiğini ifade ettiği toplantıda toplantının olumlu havada geçtiği belirtildi.

Genel başkanlardan sürpriz görüşme

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün öğleden sonra sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Genel başkanlar özelde suyun yönetimi ve kriz, genelde ise hükümetin genel gidişatı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

***

Sucuoğlu sonuçtan memnun

banner37

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında CTP’li bakanların tamamının krizin çözümü yönünde tavır ortaya koyduğunu söyledi. Sucuoğlu’na göre, dünkü Bakanlar Kurulu’ndan kriz değil, “çözüm” çıktı. Sucuoğlu, su konusunun ilerleyen günlerde gündem olmaktan çıkacağını ifade etti.



***

Kalyoncu ‘görüşülsün’ dedi

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun olumlu havada geçtiğini söylediği Bakanlar Kurulu toplantısında UBP’li bakanların isteklerine Kalyoncu olumlu yanıt vermedi. Kalyoncu’nun “hayır ben bu metni imzalamam” demediği kaydedildi.

Kalyoncu’nun Türkiye’den gelen metnin görüşülmeye devam edilmesi gerektiğini ifade ettiği ve bu nedenle de Türkiye ile ileriki günlerde temaslarının olacağını ifade etmesi üzerine UBP’li bakanlar bir süre daha beklemeyi uygun gördüğü kaydedildi.

***

Atun: Bir an önce imzalanmalı

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili ve Ankara’da müzakerelerde bulunan 4 bakandan biri olan Sunat Atun, ülkede büyük bir kuraklık ve susuzluk yaşandığını belirterek, önümüzdeki yıllarda da kuraklığın devam etme riski bulunduğunu dolayısıyla da su konusundaki tartışmaların yersiz ve zamansız olduğunu söyledi.

Atun, mevcut metnin özüne dokunmadan, hükümetlerin risk alarak bu sorunu çözebileceğini mevcut geniş tabanlı CTP-UBP hükümetinin de bunu yapabilmesi gerektiğini kaydetti.

“Yersiz ve zamansız”

Atun, yapılan tartışmaların yersiz ve zamansız olduğununa vurgu yaparak, bu yatırımın 50 yıllık su ihtiyacı öngörülerek yapıldığını söyledi. Atun, “Kuyularımız tuzlandı, kurudu susuzluk zaten geliyor” dedi.

“Akıllı insanlar çözüm üretir”

Atun, “Akıllı insanlar çözüm üretir. Devleti yönetenler çözüm üretir. TC ile konuşularak, anlaşılarak bir yatırım yapıldı. Bunun zemininde bir paradigma var. Yatırımın dağıtımın tahsilatın özel sektör tarafından yapıldığı denetlemenin devlet tarafından yapıldığı bir model var” dedi.

CTP sulandırıyor

Cumhuriyetçi Türk Partililerin bu konuyu bir taraftan çekiştirerek sulandırdığını kaydetti. CTP’nin kendi içerisinde yaptığı tartışmalara saygı duyduğunu kaydeden Atun, “Ama bu tartışmalar bize zaman kaybettiriyor, halka zaman kaybettiriyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye karşı muhalefete alet olmayız”

Atun şu ifadeleri kullandı: “Ankara’ya gitmeden yetki aldık,konuyu bağladık geldik.Biz geldikten sonra tekrardan başlayan tartışmalar beraberinde çok farklı merkezlerden Türkiye’ye karşı bir tepki bir muhalefet örgütlenmeyi beraberinde getirdi. Buna biz UBP olarak sessiz kalamayız. Tutarsız siyasetçilerle muhalefet örgütlenmesine UBP alet olmaz. Dolayısıyla biz Başbakana bu görüşü ilettik. Bakanlar olarak biz de Genel Başkanımız Özgürgün’den aldığımız direktifle bu çerçevenin dışına çıkılmasını istemiyoruz” dedi.

“Hükümet ve su da görüşülecek”

Cuma günü Ulusal Birlik Partisi’nde gerçekleştirilecek olan Parti Meclisi’ninrutin bir toplantı olduğunu kaydeden Atun, toplantının ana gündeminin hükümetin geleceği olmadığını ancak bu konuların da gündeme geleceğini düşündüğünü kaydetti. Atun, “Bu anlaşmanın bugünlerde imzalanması gerekir. Hükümetler bu tip ortamlarda risk alırlar ve çözüm üretirler. Bu kadar güçlü bir hükümet bu düzenlemeleri yapar. CTP içerisindeki iç belirsizlik bir an önce bitmeli” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Kaynak: HAVADİS

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1