banner2
banner34

AKSA’dan yeni yatırım

AKSA’dan yeni yatırım
banner45

AKSA, KKTC'nin enerji açığını kapatmak için adım attı. 35 megavvattlık iki adet jeneratör ülkemize getirildi. Yeni jeneratörlerin 35 gün içinde sisteme girmesi bekleniyor Üretim artacak, şebeke rahatlayacak Beklenenden önce hizmete girecek... Kıbrıs gazetesinin haberine göre, AKSA, KKTCde eksikliği hissedilen ve büyük meblağlar karşılığında Güney Kıbrıs'tan satın alınan enerjinin önüne geçebilmek için iki adet 35 megavvattlık jeneratörü ülkeye getirdi. Yılsonuna sisteme gireceği sözü verilen jeneratörler beklenenden önce hizmete girecek. 

banner37
188 megavvatt kurulu güç... AKSA Enerji Kalecik Santrali Müdür Yardımcısı Mustafa Gündeğer, jeneratörlerin devreye girmesiyle KKTCde enerji üretiminin 35 megavvatt artırılarak, 153 megavvattdan 188megawata çıkartılacağını söyledi. Sedef BOŞNAK KKTC'deki elektik üretiminin yüzde 49'unu karşılayan AKSA Enerji ülkedeki elektrik açığını kapatmak adına yeni bir yatırım için adım attı. AKSA Enerji, KKTC halkının kesintisiz enerji erişimine katkı sağlamak amacıyla yılsonuna kadar kurulum sözünü verdiği 35 megavat kapasite artışını beklenen zamandan önce tamamlayacak. 35 megawattlık iki adet jeneratör dün Gana'daki enerji santralinden Mersin Limanı'na, Mersin Limanı 'ndan da Panama bandıralı Roman E isimli gemiyle Gazimağusa Limanı'na getirtildi. Jeneratörlerin, gerekli tüm izinlerin alınmasıyla birlikte özel TIR'larla Kalecik Santrali'ne görüldü. Ülkenin artan nüfus ve yeni yapılaşmalardan dolayı enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ortaya çıkan enerji açığı Güney Kıbns'tan satın alınan pahalı enerji ile kapatılıyor. AKSA'nın söz verilen tarihten önce jeneratörleri ülkeye getirip devreye sokmasıyla sistemin ihtiyacı giderilecek, şebeke rahatlayacak. 
"Üretim artacak, şebeke rahatlayacak" AKSA Enerji Kalecik Santrali Müdür Yardımcısı Mustafa Gündeğer, KIBRIS'a kısa bir açıklama yaptı ve jeneratörlerin devreye girmesiyle KKTC'de enerji üretiminin 35 MW artınlarak, 153 MW'dan 188MW'a çıkartılacağını söyledi. Mustafa Gündeğer, WARTSİLA 18V46model jeneratörlerin, 35 gün içerisinde devreye girmesinin hedeflendiğini anlattı. Gündeğer, "KKTC'de ciddi bir enerji eksiği var. Her ev, yaklaşık olarak saatte 6 kW enerji tüketiyor. Jeneratörlerin devreye girmesi ülkedeki enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak. Şebekeyi rahatlatacak" dedi. Gündeğer, her biri 17,5 MW gücündeki jeneratörlerin eş zamanlı olarak faaliyete geçmesini hedeflediklerini bildirdi ve jeneratörlerin, 35 gün içerisinde, yardımcı ekipmanlarla Kalecik'teki makine dairesine montajlanacağını anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1