banner2
banner34

Aktunç: Halkın vekili, halkın temsilcisi olacağım

Aktunç: Halkın vekili, halkın temsilcisi olacağım
banner45

"Demokrat Parti (DP) Milletvekili Adayı Serhan Aktunç, Kıbrıs Genç TV’de Nazar Erişkin’e konuk oldu.

Serhan Aktunç, “Halkımızın sandığa gittiğinde kendi sorunlarını birebir yaşamış birini seçmesi gerekir. Ben halkımızın vekili, halkımızın temsilcisi olacağım” dedi.

Daha önce RES-BİR genel sekreterliği yaptığını belirten ve turizmin hep bir şekilde içerisinde olduğunu belirten Serhan Aktunç, “O zamanlar yaptığımız gezilerde ve değerlendirmelerde özellikle turizm açısından bir şeylerin değişmesi gerektiğini fark etmiştim. Turizm konusunda tecrübeli biriyim hem dersini aldım hem dersini verdim, turizm bir ülkenin gelişimi için can suyudur” dedi.

banner37
Aktunç, “Meclis’te kürsüye çıktığımda halkın içinden olmamın çok büyük artısını göreceğiz çünkü ben hem özel sektörün hem esnafın sorunlarına son derece hâkim bir insanım” dedi. Meclis’te yapılan konuşmalara bakıldığında kürsüye çıkan insanların kulaklarına gelen sorunları çıkıp anlattıklarını fakat kendisinin o sorunları bizzat deneyimlediğini belirterek, “Sorunun kendisini yaşamayan tam anlamıyla doğru bir çözüm üretemez. Halkımızın sandığa gittiğinde kendi sorunlarını birebir yaşamış birini seçmesi gerekir” dedi.

-“Özel sektörün cazibesi yükseltilmeli”

Aktunç, özel sektörün içinde olan biri olduğunun altını çizerek işveren olarak bankaya gidildiğinde kredi almanın finansa ulaşmanın zorluğunu, ay sonu yaklaştığında maaşları nasıl ödeyeceğim kaygısını çok iyi bilen biri olduğunu belirtti. Aktunç, kamuya çok fazla talep olmasının ülkemizi olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Kamuda çalışmayı bu kadar çekici hale getirmemiz yanlış, çünkü eğer kamu cazibesini bir nebze yitirirse kamu maliyesi de düşer, toplumun yeniliğe yayılmasını biz sağlayacağız. Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri çalışanların 3’üncü dünya ülkelerinden gelen vatandaşların olmasıdır, çünkü o insanlar buraya çalışmaya geliyor ve aldıkları maaşı ertesi gün döviz yaptırıyorlar veya ailesine yolluyorlar, bizler eğer vatandaşımızı özel sektöre yönlendirirsek para ülkemizde döner. Bizler vatandaşımızı turizme ve özel sektöre teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

-“Düzenleyici ve regüle edici bir mekanizmayı hayata geçireceğiz”

“Bizim açacağımız marketlerde sadece temel gıda ürünler olacak biz bunu yaptığımız zaman ister istemez diğer marketler rekabet içerisine girecek ve fiyatları düşürmeye başlayacak. Düzenleyici bir mekanizmayı hayata geçirmiş olacağız. Bu havada bir vaat değil, temmuz, haziran gibi bizler kendi marketimizi hayata geçireceğiz şu anda da tadilat çalışmaları başlamış durumda” ifadelerini kullanan Aktunç, vatandaşın durumunu ve ekonomik koşulların zorluğunu göz önünde bulundurduklarını ve bu yüzden marketten alışveriş yapacak kişiler için belli bir kriter olmayacağını sadece belli sayıda ürün alınabileceğini ifade etti."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1