banner2
banner34

Alıç ürünleri tanıtılıyor

Alıç ağaçlarının korunması ve sayılarının artırılmasını amaçlayan, Doğanköy Alıç Festivali’nin beşincisi dün başladı, festival bugün de devam edecek.

Alıç ürünleri tanıtılıyor
banner45

Girne Belediyesi ve Doğanköy Muhtarlığı işbirliğinde, alıç ağaçlarının korunması, nüfusunun arttırılması ve alıç ürünlerinin tanıtılması amacıyla, bu yıl 5’incisi düzenlenen Doğanköy Alıç Festivali dün başladı.

Festivalin açılışına, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, GKK Kurmay Başkanı, Tank Kurmay Albay Kadir Uslu, UBP Milletvekili Ersin Tatar, Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal, Doğanköy Muhtarı Niyazi Bedel ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılışında konuşan, Doğanköy Muhtarı Niyazi Bedel, festivalin beşincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal da, ülkenin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan alıç için bir festival düzenleyen Girne Belediyesi’ni kutladı.

Güngördü: Alıç, Akdeniz’in en önemli ürünlerinden biri

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, alıcın, harnup ve zeytin gibi, Akdeniz coğrafyasının çok önemli ürünlerinden biri olduğunu belirterek, festivali alıç ağaçlarının korunması, sayısının arttırılması, alıç ürünlerinin tanıtılarak, bu değerin, gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Bir orman ağacı olan ve doğada kendi kendine zahmetsizce yetişen alıcın, insan sağlığına birçok faydası bulunduğunu kaydeden Güngördü, alıç meyvesi, reçeli ve macunuyla sofraları süslediğini anımsattı.

banner37
Güngördü, festivalden önce, köyde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların köy içerisinde çevre düzenlemesi yaparak alıç fidanı diktiğine de dikkat çekti.

Eroğlu: Alıçların korunması gerek

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, beşincisi düzenlenen alıç festivaline katılmaktan memnuniyet duyduğunu kaydederek, alıçların korunması, sayısının artırılması ve yan ürünlerinin tanıtılması amacıyla festivali düzenleyen Girne Belediyesi’ni kutladı.

Girne Belediyesi’nin, ülkeye ve bölgeye özgü zeytin, harnup ve alıç gibi türlerin korunması ve tanıtımı için festivaller düzenleyerek, bu değerlerin yaşatılmasına önemli katkı koyduğunu dile getiren Eroğlu, belediyelerin görevinin beledi hizmetler yanında, bölgenin gelişmesi, vatandaşların sosyalleşerek kaynaşmasına katkı sağlamak ve böylelikle bu topraklara sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından festivale katılan protokol, stantları gezdi.

Festival bugün de sürecek

İki gün sürecek festivalin ilk gününde, konuşmaların ardından Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Çocuk Gurubu’nun gösterisi, Girne Şehit Hasan Cafer İlkokulu Çocuk Korosu’nun konseri ve dans gösterisi, son olarak ise Necat and Grup Tripile konseri yer aldı.

Festival kapsamında bugün ise müzik dinletileri, Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi Levent Yağmuroğlu’nun gitar dinletisi yer alacak. Festival, Fireballs konseriyle sona erecek.

KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 06:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1