banner2
banner34

Amacı 15 yaşındaki kıza moral vermekmiş!

Fitre verdiği evin 15 yaşındaki kızını araba ile gezmeye çıkardıktan sonra dudağından öpmeye çalışan 66 yaşındaki dini dernek başkanı Mansur Öztürk bir anda kendini cezaevinde buldu.

Amacı 15 yaşındaki kıza moral vermekmiş!
banner45

Gazimağusa dün, 15 yaşındaki kız çocuğuna, 66 yaşındaki bir adamın cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla sarsıldı. Sevgi Dostluk ve Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği (Sevdost-Der) isimli sivil toplum örgütünün başkanlığını yapan 66 yaşındaki Mansur Öztürk, gıda yardımında bulunduğu ailenin kızına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yapılan şikayet üzerine dün Gazimağusa’da polis tarafından mahkemeye çıkarılan Mansur Öztürk, hakkındaki cinsel saldırı iddialarını yalanladı. Polisteki ifadesinde aileye yardım ettiğini kabul eden Öztürk, 15 yaşındaki kızı, moral vermek amacı ile gezmeye çıkardığını savundu. Mansur’un; “Kötü bir niyetim yoktu. Evlerine erzak götürdüğümde moralini bozuk görünce dışarı çıkarıp gezdirmek biraz konuşmak ve nasihatte bulunmak istedim” dediği iddia edildi. 

Tanık polis olayı aktardı

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlının Sevgi Dostluk ve Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği’nin (Sevdos-Der) başkanı olduğunu ve müşteki durumundaki 15 yaşında olan S.Y isimli kız ile dernek münasebeti ile tanıştığını söyledi. Zanlının dernek olarak müşteki kızın ailesine yardımlar yapması nedeni ile ailenin güvenini sağladığını anlatan Yıldırım, 15 Haziran 2016 tarihinde zanlının, müşteki kızın ailesinin evine ramazan ayında toplanan fitre yardımlarını vermek amacı ile gittiğini ve müşteki kızın annesi ile görüştüğünü aktardı.

“Morali bozuk, izin verin gezdireyim”

Zanlının, saat 21.00 sıralarında müşteki kızın moralinin bozuk olduğu gerekçesi ile ailesinden gezdirmek amaçlı izin aldığını ve kızı önce bir pastahaneye götürdüğünü belirten Yıldırım, daha sonra zanlının erzak verme ve kahve içme bahanesi ile kızı evine götürdüğünü ifade etti. 

Zanlının, evde oldukları esnada  müşteki kızın boynuna sarıldığını ve müşteki kızı her iki yanağı, boynu ve dudağından öpmek sureti ile cinsel saldırı suçunu işlediğini aktaran Yıldırım, müştekinin tepki vermesinin ardından zanlının müştekiyi evine bıraktığını ve oradan ayrıldığını söyledi.

Cinsel saldırı hariç şikayetçi ifadesini doğruladı

banner37
Olayın 16 Haziran 2016 tarihinde kızın ailesinin şikayeti ile bilgilerine geldiğini belirten Yıldırım, zanlının Gazimağusa’da tespit edilip tutuklandığını ifade etti. Zanlıdan gönüllü ifade temin edildiğini aktaran Yıldırım, zanlının şikayetçi kız ve tanık ifadeleri ile tamamen örtüşen bir ifade verdiğini ancak cinsel temas kısımlarını reddettiğini söyledi. Zanlıya dava tebliğ edildiğini ve zanlının suçunu reddettiğini belirten Yıldırım, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Kaçması kuvvetle ihtimal

Zanlının uzun yıllar KKTC’de kaldığını ve yeni vatandaş olduğunu belirten Yıldırım, zanlının KKTC’de kirada yaşadığını ve maaşının Türkiye’den geldiğini ifade etti.  Zanlının işlemiş olduğu suçun kamuoyunda infial yaratacak türden bir suç olduğunu ve 6 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü anlatan Yıldırım, serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçması kuvvetle ihtimal olan zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.

Müşteki yakınları tarafından darp edildi…

Zanlı avukatı Tözün Targen, zanlının tutuklanmadan önce kimliğini bilmediği 2 kişi tarafından darp edildiği şikayeti ile polise başvurduğunu ve bu kişilerin muhtemelen müşteki yakınları olduğunu ve polisin her hangi bir işlem yapmadığını iddia etti. Zanlının yargılanmaktan kaçmayacağını ileri süren Targen, cezaevi talebine itiraz etti.

Bir ay sonra yargı önünde

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının ileride yargılanacağı suçun Ağır Ceza Mahkemesinin kapsamına girdiğini belirterek, ilk nazarda zanlının mahkum olma olasılığının olduğu yönünde bulgu yaptığını ve mahkum olması halindede hürriyeti bağlayıcı bir ceza almasının kuvvetle ihtimal olduğunu söyledi. Zanlının maaşının Türkiye’den geldiğini, KKTC’de kirada yaşadığını dolayısı ile vatandaş olduğu halde KKTC’den kaçmasını engelleyecek her hangi yasal bir dayanağının olmadığını belirten Hacımulla, zanlının davalarında hazır bulunmasını temin etmek amacı ile bir ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Herkes şok oldu

Mansur Öztürk’ün 15 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddiaları dün ülke geneline hızla yayıldı.

Sosyal medyada paylaşılan haberleri okuyan herkes zanlıya büyük tepki gösterdi. Gazimağusalı vatandaşlarda olaydan duyduğu büyük endişeyi dile getirerek, “Ülkemizde bu da gerçekleştiyse artık kime nasıl güveneceğiz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak: Diyalog
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1