banner2
banner34

Angolemli: Mağusa Belediyesindeki soruna daha fazla seyirci kalınmamalı

Angolemli: Mağusa Belediyesindeki soruna daha fazla seyirci kalınmamalı
banner45

Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, bugün Meclis’te 2022 bütçesi görüşmeleri sırasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

banner37
Konuşmasının başında uzunca bir süredir Mağusa Belediyesinde yaşanan sorunlara ve yüzlerce çalışanın aylardır maaş almadığına dikkat çeken Angolemli, Hükümetin Mağusa Belediyesi’nde yaşanan sorunlara seyirci kaldığını belirterek, Sayıştay Başkanlığı’nı göreve çağırdı.

Mağusa belediyesinde uzunca süredir bu sorunun yaşandığını, kendisinin daha önce de belediye çalışanlarını ziyaret ederek görüştüğünü aktaran Angolemli, aradan geçen bunca zamanda çözüm bulunacağı yerde sorunun daha da büyütüldüğünü kaydetti.

Sorunların çözülmemesi halinde bir kaos yaşanabileceği uyarısında bulunan Angolemli, “ “Çalışanların dayanacak daha fazla güçleri kalmadı. Kimisinin borç taksiti, kimisinin ev taksiti var. Aylardır maaş alamayan bu insanlar ne yapacak? Bu konuda gerekli adımlar geç kalmadan alınmalıdır” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ergül Ekici
Ergül Ekici - 2 yıl Önce

KKTC. deki 28 belediyenin mali bünyelerinde zayıflık olduğu görülmektedir. Ancak belediye başkanları nedense aşırı istihdam yapmakta ve borç ödeme kapasitesinin üzerinde borclanmaktadir. Bir süre sonra personel ödemelerini yapmamakta ve borç taksitlerini odeyememektedir. Önce belediye başkanlarına hatalı uygulamaları dolayısıyla kişisel sorumluluk getirilmelidir. Aynı şekilde personel sayısı sinirlandirilmali ve alınacak personele niteliklere bakılmalı. Öyle sen benim ahbabimsin gel sana da iş vereyim keyfiliginden vazgeçmelidir. Aşırı istihdam yerine makine parkı genişletilmesi ve hizmet kalitesi artırılmalıdır. Alınacak tedbirlere gelince, 2008 küresel ekonomik krizde yapılanlara bakmak yeterlidir. Sıkışınca devletin çözüm bulması istenir. Devletin de mali bünyesi zayifmışiir. Kendi dış kaynağa muhtaç durumdadır.

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1