banner2
banner34

Ara emri talep ettiler

​Yüksek İdare Mahkemesi, dün CTP’nin “58 istisnai yurttaşlığın iptali” talebiyle açtığı davayı, görüşmeye başladı. Davacı CTP adına mahkemede Milletvekili Fazilet Özdenefe ve Avukat Ürün Solyalı, hazır bulundu

 Ara emri talep ettiler
banner45

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP), Bakanlar Kurulu tarafından verilen ve 9 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “58 istisnai yurttaşlığın iptali” talebi dün Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) görülmeye başlandı.

Yüksek İdare Mahkemesi'nde Yargıç Beril Çağdal'ın huzurunda görüşülen ilk davada, davacı CTP’nin iddiaları dinlendi.

CTP adına davada, Avukat Ürün Solyalı ve CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe hazır bulundu.

Solyalı ve Özdenefe, mahkemeden, dava neticelenene kadar geçecek sürede ilgili kişilerin ev alma, iş yeri açma, oy kullanma gibi yurttaşlık haklarını kullanamaması için ara emri talep etti.

Yargıç Beril Çağdal da, huzurundaki şahadetleri değerlendirip, tek taraflı emir verilmesinin adilane olmayacağını belirtti ve davanın davalılara tebliğ edilmesine emir verdi. Çağdal, davayı bugüne erteledi.

banner37
Özdenefe: Açıkça hukuka aykırılık mevcuttur

Mahkemede yeminli şahadet veren Özdenefe, Bakanlar Kurulu'nun Yurttaşlık Yasası altında 9 Ağustos tarihinde verdiği 58 istisnai vatandaşlığın hukuka aykırı olduğunu savunarak bunun geriye dönüşü imkansız zarar ve mağduriyet yaşatabileceğini söyledi.

Milletvekili Özdenefe, “Açıkça hukuka aykırılık mevcuttur” diyerek, İyi İdare Yasası’nın gereğinin yerine getirilmediğini belirtti. Özdenefe, davanın neticelenmesine kadar geçecek sürede ilgili kişilerin ev alma, iş yeri açma, oy kullanma gibi yurttaşlık haklarını kullanamaması için mahkemeden ara emri talep etti.

Avukat Ürün Solyalı da hitabında, istisnai vatandaşlıklarla ilgili alınan kararda açıkça hukuka aykırılık olduğunu ve idare tarafından “sakat” bir işlem yapıldığını savundu.

Solyalı da geriye dönüşü imkansız zarar doğacağından ara emri verilmesini talep etti.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Emine UYSAL

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1