banner2
banner34

Araç devirleriyle ilgili duyuru

Araç devirleriyle ilgili  duyuru
banner45

Motorlu Araçlar Mukayyitliğinde 1 Mart 2020 tarihinden itibaren bir motorlu aracı devredecek ve/veya devralacak gerçek kişiler, devir işlemlerini gerçekleştirebilmek için kimlik kartları ile birlikte şahsın ve/veya vekaletname ile yetkilendirdikleri vekilleri vasıtası ile, tüzel kişiler ise şirket onay belgeleri ve direktörler kurulu yetki belgesi ile birlikte yetkilendirdiği kişinin şahsın mukayyitlikte hazır bulunarak motorlu araç devretme müracaat formu (Form Tr.2T) imzalamaları gerekmektedir.

Devretme müracaat formu 3 nüsha ve seri numarası içerecek şekilde kitapçık halinde basılacak ve motorlu araçlar mukayyitliğinin uygun göreceği kurum ve kuruluşlara tutanak ile zimmet edilecektir.

Motorlu Araçlar Mukayyitliğinin uygun göreceği kurum ve kuruluşlar aracılığı ile yapılan devir işletmelerinde devretme müracaat formunun (Form Tr.2T) muhtar veya tasdik memuru tarafından onaylanması halinde, motorlu aracı devralacak olan kişinin mukayyitlikte hazır bulunma zorunluluğu olmayacaktır.

Tek kopya olarak doldurulan mevcut araç devir formları 1 Mart 2020 tarihinden sonra kullanılmayacağından dolayı araç devirlerini mevcut tek kopya devir formu ile yapan kişilerin 1 Mart 2020’ye kadar Araç Kayıt Muayene ve Ruhsatlandırma Şubesi’ne başvurmaları gerekmektedir. Söz konusu tarihten sonra tek kopya olarak doldurulan Araç Devir Formları ile işlem yapılmayacaktır.

banner37

Tüm Kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı

Trafik Dairesi Müdürlüğü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1