banner2
banner34

Arıklı: 4.5G ihalesine bu ay çıkılıyor

Arıklı: 4.5G ihalesine bu ay çıkılıyor
banner45

Ulaştrma Bakanı Erhan Arklı, "Girne-Alsancak Yolu için ihaleye çıkıldı. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği 64 milyon TL'lik kaynak ile yıl sonuna kadar Alsancak-Lapta yolunu da tamamlamayı umuyoruz" dedi.

Bakan Arklı, ülkedeki yol projelerinin gayet iyi gittiğini, tüm yükü Türkiye Cumhuriyeti'nin omuzladığını ve iki firmanın bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Güzelyurt Lefke Yolu'nun tamamlandığını, oradaki direklerin Kıb-Tek tarafından kaldırılması sonrasında 20 Temmuz'da yolun açılışının yapilacağını kaydeden Arıklı, "Dipkarpaz- Manastır Yolu Eylülde başlayacak ve yıl sonuna bitecek.

Girne-Alsancak yolu için 26 milyonTL kaynak ayrıldı. Bu özveriyi gören Türkiye Cumhuriyeti de yolun Lapta'ya kadar gitmesi için 64 milyon TL veriyor. Umarım yıl sonuna kadar Alsancak-Lapta Yolu tamamlanacak" dedi.

Girne bölgesinde bir diğer projenin Girne- Çatalköy Yolu olduğunu belirten Arıklı, mevcut projenin uygulanması halinde kamulaştırmalar için yeterli kaynağın bulunmadığını dolayısıyla Karayolları Dairesi'nin alternatifler üzerinde çalıştğını ifade etti.

banner37
4.5G IHALESINE BU AY CIKILIYOR

KKTC'de çağın gerisinde kalan 3G yerine 4.5G için bu ay ihaleye çıkılma konusunda çalışma yapıldığını belirten Arıklı, ihaleden devlete 75 ile 100 milyon dolar arasında bir kaynak akışı olacağını belirtti. İhalenin, yaratılacak kaynağın bir kısmnın karayolu altyapısının iyileştirilmesi için kullanılmasının kabul edilmesi halinde açılacağını belirten Arıklı, "izin verilmesi halinde 4.5G ihalesinden gelen parayı Gönyeli Çemberinden Hamitköy ışıklarına kadar olan ana arterdeki kavşakların iyileştirilmesi için kullanacağız. Böylelikle Lefkoşa trafiği büyük oranda rahatlayacaktır" şekilinde konuştu.

Bakan Arıklı, Gazimağusa Limanı ile Gemikonağı Liman'nın yap-işlet-devret modeliyle özelleştirileceğini ancak bunun hemen olacak bir şey olmadığını, Türkiye'den gelecek bir uzman ekip ile çalışmaların birlikte sürdürüleceğini kaydetti. Buna ek olarak Arıklı, Kibrıs Türk Liman işçileri Şirketi'nin lağvedildiğini, Gazimağusa Liman'ndaki elleçleme hizmeti için ihaleye çıkıldığını ifade etti.

"ERCAN'I 20 TEMMUZ'A YETIŞTIRMEYE ÇALISIYORUZ"

Bakan Arıklı, yeni Ercan Havaliman'nın fiziki inşaatının neredeyse tamamlandığını ancak yurt dışında sipariş üzerine üretilen teknik cihazların zamanında yetiştirilmesi ve havalimanının 20 Temmuz'da açılabilmesi için tüm paydaşların seferber olduğunu söyledi.

Arıklı, bazı cihazların ön siparişle ABD'de, bazılarının da Türkiye'de üretildiğini belirterek "Elektrik konusuyla ilgili sıkıntımız var.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı bakanı da bu konuyu ciddi şekilde takip ediyor. Elimizden geldiğince 20 Temmuz'a yetiştirmeye çalışıyoruz. Teknik cihazların üretimi ve getirilmesi bizim elimizde değil. Onlar olmadan uçakların iniş yapması mümkün değil" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1