banner2
banner34

Arıklı: Duam Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına

Arıklı: Duam Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına
banner45
banner46

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Deniz Gezmiş ve arkadaşları için, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Milliyetçi-Ülkücü bir çizgiden geliyorum. Ne varki bu çizgide olmam namuslu hele hele Türkiyenin bağımsızlığı için mücadele eden Atatürkçü, antiemperyalist sol düşünceye her zaman saygı ve gıpta ile bakmamı engellememiştir...

Ne zamanki Sovyetler Birliği dağıldığında, o coğrafyayı ilk ziyaretimde Sultan Galiyev solculuğu ile karşılaşınca, kendimi o çizgide buldum diyebilirim.

banner37
Sultan Galiyev, bir insanın hem hem Müslüman hem Turancı, hem Sosyalist, hem de Milliyetçi olabileceğini göstermiş, ideolojisine yansıtmış birisidir. Bu yüzden Stalinin hışmına uğramış, yıllarca hapis yatmış Turancı ve islamcı olduğu gerekçesiyle kurşuna dizilmiştir.

İşte ben bu duygu ve düşünceler içerisinde antiemperyalist ve Atatürkçü çizgideki sembol isimlerden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asılmalarına üzülür, Darağacındaki bu üç fidana gıpta ile bakarken, Kıbrısta emperyalizmin kucağından bir türlü kalkmayı beceremeyen sahte solcuların, Deniz Gezmiş'e ağıt yakmalarını bir türlü anlayamam. Tıpkı antiemperyalizmin sembol ismi Che Guevera'yı sembolleştirmelerini anlayamadığım gibi.

Duam, bu arkadaşların gerçek manada Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlayıp içselleştirmeleri yönündedir.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını bir kez daha saygı ile anıyorum..." diyerek ölümlerini yad etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1