banner2
banner34

Arıklı: TPIC BOTAŞ'ın alt kuruluşu

Arıklı: TPIC BOTAŞ'ın alt kuruluşu
banner45

Cumhuriyet Meclisi Gnel Kurulu'nda Erhürman'ı yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Enerji Bakanı ile imzaladığı protokolde TPIC ile ilgili maddeye atıfta bulunarak, TPIC’in BOTAŞ’ın alt kuruluşu olduğunu belirtti.

TPIC’in Türkiye Enerji Bakanlığı’nın kontrolünde ona bağlı bir şirket olduğunu dile getiren Arıklı, protokolde navlunun TPIC’e yüklendiğini yani KIB-TEK’in ödemesi gereken parayı TPIC’in üstlendiğini belirtti.

Arıklı, TC Enerji Bakanlığı’nın parayı ödemeyi üstlendiğini, bu noktada tartışmanın “anlamsız bir tartışma” olduğunu söyledi.

banner37
Türkiye Cumhuriyeti’nin ek protokole yapacağı yaklaşık 2 buçuk milyar TL’lik katkı miktarıyla ilgili bilgi veren Arıklı, Türkiye’nin 200 milyon TL’lik navlunu ödeyeceğini belirtti.

Yeniden söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’nin protokole madde koyarak TIPC isimli anonim şirkete ödeme yapacağını söyledi.

Erhürman TPIC’in neden ihale yöntemiyle uygulama yapmadığını sorarak, ihale yapılmadan yakıt gelmesiyle KKTC’de hukukuna aykırılık oluştuğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu’nun hademeler ve sağlıktaki temizlik işçilerinin her hükümet döneminde korunduğuna ilişkin sözler söylediğini dile getiren Erhürman, iş güvencesinin tehdit olarak kullanılmasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1