banner2
banner34

Arıklı'dan Hükümete... Ne kadar ekmek o kadar köfte...

2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüyor.Konuşma da söz alan Arıklı hükümetin “düzgün iş yapmasını” istedi.

Arıklı'dan Hükümete... Ne kadar ekmek o kadar köfte...
banner45

2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüyor.Konuşma da söz alan Arıklı  hükümetin “düzgün iş yapmasını” istedi.Aralık ayında gündeme gelen bütçelerin hükümetin bir yıllık icraatlarının geneli olduğunu dile getiren Arıklı, sekiz günlük maratonun hükümet ve muhalefetin sınavı olacağını kaydetti.

Bütçe açığının kabul edilecek bir rakam olmadığını söyleyen Arıklı, bu rakamlarla ek bütçe isteneceğinin görüldüğünü belirtti.

Arıklı, hükümetlerin ekonomik protokollere ilişkin üzerlerine düşeni yapmadığını, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin artık karşılıksız para vermeyeceğini savunarak artık nekadar ekmek o kadar köfte politikasının hakim olduğunu belirtti ve Ekonomik Protokol’ün hangi noktada olduğunu sordu. 

Arıklı, hükümetin Türkiye’den paranın gelmemesi sebebi olarak değişen sistemi gösterdiğini ancak bunun gerçekçi olmadığını iddia etti. 

Su isale hatlarının yenilenmesi ve değişmesi gerektiğini belirten Arıklı, gereken maddi kaynağın su protokolüne uygun hareket edilerek iş yapılmasıyla sağlanabileceğini kaydetti. 

banner37
Asgari ücret ve döviz kurlarını karşılaştıran Arıklı, yüzde 50’nin üzerinde fakirleşmenin söz konusu olduğunu söyledi. 

Arıklı, Fiyat İstikrar Fonu’nun bütçe içinde değerlendirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Ek mesai sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Arıklı, bazı devlet kurumlarında ihtiyaç duyulan kadroların doldurulması ile sorunun aşılabileceğini ayrıca bakanlıklar arası eleman aktarmanın yasal hale getirilebileceğini söyledi. Arıklı, ek mesai rakamlarının bu şekilde azaltılabileceğini belirtti. 

Arıklı, dövizdeki düşüşe rağmen elektrik ve akaryakıt fiyatlarında bir ucuzlama olmadığını söyledi. 

BRT Yasası’na da değinen Arıklı, yasanın yıllardır geçmediğini kurumda 25 yıl çalışıp kadro alamayan personel bulunduğunu söyleyerek, yasanın ne zaman geçirileceğini sordu. 

Arıklı, polis ve devlet memurlarının çalışma saatlerini karşılaştırarak, arada 30 bin saat fark bulunduğunu kaydetti ve polislerin sıkıntılarının giderilmesine yönelik tedbir alınmasını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1