banner2
banner34

Aşam: Emekçinin hakkını yedirmeyeceğiz

Aşam: Emekçinin hakkını yedirmeyeceğiz
banner45

DEV-İŞ Genel Başkanı Koral Aşam, azınlık hükümetinin Ankara’nın emriyle Toplu İş Sözleşmesi yasasında değişiklik yaparak emekçinin haklarını budayacağını belirterek, “Bu bizim kırmızı çizgimizdir ve çalışanın hakkını yedirmemek için ne gerekirse yapacağız, eylemse eylem grevse grev gerekirse memleketin altını üstüne getireceğiz” dedi.

DEV-İŞ Genel Başkanı Koral Aşam, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ülke gündemi ve Cenevre sürecini değerlendirdi. Aşam, azınlık hükümetinin Ankara’dan aldığı direktifler doğrultusunda emekçinin haklarına göz diktiğini kaydetti. Aşam, azınlık hükümetinin Toplu İş Sözleşmesi yasasında bir takım düzenlemeler yapacağı gerekçesiyle kazanılmış hakları budama yoluna gitmek istediğini kaydetti. AKP iktidarının başından beri KKTC’deki örgütlü yapıdan rahatsızlık duyduğunu anımsatan Aşam, hükümet eliyle yürürlüğe konulmaya çalışılan bu operasyona izin vermeyeceklerini ifade etti.

banner37
Mecliste yer alan muhalefet partilerinin de yasa değişikliği konusunda kendileriyle birlikte hareket edeceklerine inandıklarını anlatan Koral Aşam, hükümetin bu dayatmacı tavrına geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Açıklamalarında Cenevre süreciyle ilgili de tespitlerde bulunan Aşam, Cumhurbaşkanı Tatar’ın bilerek ve isteyerek süreci berhava etmeye çalıştığını kaydetti. Koral Aşam, Tatar’ın Cenevre’de Kıbrıslı Türklerin menfaatleri yerine AKP’nin 2023 seçimlerine yönelik hedeflerine hizmet ettiğini anlatarak, “Her anlamda sıkışan AKP, elindeki son koz olan Kıbrıs’ı Tatar vasıtasıyla masaya sürdü ve Genel Sekreterden BM Güvenlik Konseyinin karar ve ilkelerine ters taleplerde bulundu, bu AKP’nin Kıbrısı kullanarak ne elde edebilirimden başka bir şey değil” dedi.

Her şeye rağmen Genel Sekreterin süreci koparmadığını ve iki üç ay içinde yeni bir görüşmenin gerçekleşeceğini söylediğini anlatan Aşam, bu satten sonra çözüm ve barış isteyen kesimlerin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Koral Aşam, bir Avrupa Birliğ toprağı olan Kıbrıs’ın ilhak edilemeyeceğini ancak Türkiye’nin buraya yığdığı nüfus ve oluşturduğu bağımlılık politikalarıyla adanın geleceğini tehdit ettiğini belitrtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1