banner2
banner34

Asgari ücret saptama komisyonundan bir sonuç çıkmadı

Asgari ücret saptama komisyonundan bir sonuç çıkmadı
banner45
banner46

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, saat 17.00’de yeniden toplandı. Toplantıdan sonuç çıkmadı. Komisyon  18 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da yeniden toplanacak.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı Erman Yaylalı’nın toplantı ile ilgili basın açıklaması şu şekilde:

"2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere saat 17.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda   yeniden bir araya gelen işçi, işveren ve devlet tarafı,  karşılıklı  önerilerini bir kez daha masaya sunmuş ve asgari ücretle ilgili görüşlerini ortaya koymuştur. 
İşçi tarafını temsil eden HÜR-İŞ Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu,  işverenlere geçmiş dönemde  verilen %11 oranındaki sosyal güvenlik  prim  desteği uygulamasının Ocak ayına kadar  sürdürülmesine  tam destek olacaklarını  ifade ederek,  asgari ücrette ancak   %12 oranının   üzerindeki bir artışı görüşebileceklerini beyan etmiştir.
İşveren tarafı adına söz alan Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcisi Metin Arhun ise,  ülkenin  zor şartlar içinde olduğu zaman  doğru yönde hareket edilmesi gerekliliğini göstermesinden dolayı , HÜR-İŞ Federasyonu temsilcilerine   teşekkür etti.    Arhun, işverenlere   devlet tarafından verilen sosyal güvenlik prim desteği  katkısının devam  ettirilmesi halinde, %12  ve üzerindeki bir artışa işveren tarafı olarak  sıcak bakabileceklerini   belirtmiştir. Arhun, devlet kanadı temsilcileri tarafından masada görüşmede   ortaya koydukları  önerilerin  üst makamlara   iletilmesini  de  talep etmiştir. 

banner37
Bugün yapılan  toplantıdan  sonuç çıkmadığı için,   taraflarca Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun  18 Ağustos 2021 Çarşamba günü, saat 10.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yeniden toplanmasına karar verilmiştir. 
Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur. ''

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı 
Erman YAYLALI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1