banner2
banner34

Asgari Ücret yeniden belirleniyor

Bakanlar Kurulu, emeklilerin maaşlarından yapılan kesintilerin geri ödenmesi kararı aldı. Ödemeler Cuma günü başlayacak.

Asgari Ücret yeniden belirleniyor
banner45

Maaşından 1000 TL’ye kadar kesintisi  yapılan emeklilier Cuma günü ; 1000-3000 TL arasında kesintisi olanlar Temmuz sonu ve 3000 TL’nin üzerindeki  kesintisi bulunanlar ise Ağustos sonu ödenecek.

Bakanlar Kurulu, Asgari Ücret Tespit  Komisyonu’nun toplanması ve 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemesi için de karar aldı. Bakanlar Kurulu, Komisyondan dikkate değer bir artış talep edecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantı sonrasında Başbakan Hüseyin Özgürgün alınan kararları açıkladı.

banner37
EMEKLİ MAAŞLARI VE YARDIMLAR CUMA GÜNÜ ÖDENECEK

Başbakan Özgürgün, 23 Haziran Cuma günü, emeklilerin Haziran ayı maaşlarının, bayramlıkların, sosyal yardımların, cemile yardımlarının, malul gazi ve şehit  maaşlarının ve  engellilerin maaşlarının ödeneceğini söyledi.

Özgürgün, bayram sonrasında ise çiğ süt ve navlun, Toprak Ürünleri Kurumu yemlik arpa, istimlak, taşımacılık, özel sektör ödemeleri, ilaç ödemeleri, Nisan 2017 ek mesaileri, emekli avansları, doğrudan gelir desteğinin 2. ve son taksidi, burslar ve medya sektörüne katkı olmak üzere toplam 520 milyon 554bin TL’lik ödeme yapılacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun gazetelere katkı yapılması yönünde bazı çalışmaları olduğunu da söyleyen Özgürgün, belli şartlar altında,  genel yayın yönetmeni veya yazı işleri müdürü dışında yüzde 50’si sarı basın kartı sahibi olmak kaydıyla 20 ve üzeri çalışanı olan yazılı basına aylık  20 bin, 10-19 arası çalışanı olanlara 10 bin,   en az 5 çalışanı olanlara 5 bin ve herhangi bir parti logosuyla parti yayın organı olarak görev yapanlara ise 3 bin TL ödeme yapılması yönünde karar üretildiğini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1