banner2
banner34

Asgari Ücrete TDP'den Tepki

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, asgari ücrete yapılan yüzde 6 oranındaki zammın çalışanlarla dalga geçme anlamına geldiğini savundu.

Asgari Ücrete TDP'den Tepki
banner45
banner46

 

Yapılması gerekeni “ekonomik pastayı büyütme ve toplumun tüm kesimlerine daha adaletli dağıtma” olarak ifade eden Özyiğit, “Bunun da yolları bellidir. Devlet vergi denetçiliği ve tahsilatını gerçek anlamda yerine getirmeli, yolsuzlukların önüne geçmeli, kamu verimliliğini artırmalı, yatırım alanları ve kaynaklarında akılcı planlamalar yapıp insanlarına sunmalıdır” diye ekledi.

Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı da gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin kamu çalışanlarını düşünerek adım attığını, işçi kesiminin ikinci planda kaldığını savunarak, 104 TL’lik asgari ücret zammı karşısında emekçilerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Tunalı, hükümetten, artış kararını yeniden gözden geçirmesini de istedi.

banner37
Yeni asgari ücrete bir tepki de Türk-Sen’den geldi. Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, yeni asgari ücretin, dün adeta “emekçilerle alay edercesine” değiştirilerek 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde belirlendiğini belirtti.

Bıçaklı, “Sefalet ücreti olarak belirlenen bu asgari ücreti TÜRK-SEN olarak kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Ayrıca yasal hakkımızı kullanarak bu asgari ücrete yazılı olarak itiraz edeceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan da yeni belirlenen asgari ücretin; “sefalet ücreti” olduğunu savunarak, bunu şiddetle kınadı ve sessiz kalmayacaklarını bildirdi. “Halkla dalga geçildi” diyen Atan, “Sermayenin hükümetle birlikte hareket ettiği” iddiasında bulundu, sendikanın buna sessiz kalmayacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası da hükümetin yeni asgari ücrete günlük 3,5 TL artış yaparak özel sektörde çalışan binlerce insanı yok saydığını savundu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1