banner2
banner34

Aşırı sıcaklar yaban hayatını olumsuz etkiliyor

Hamitköy mandıralar bölgesinde bazı kumrular ölü bulundu… Taşkent Doğa Parkı Laboratuarı’nda yapılan otopside hastalık bulgusuna rastlanmadı ancak, hayvanların aşırı sıcak, susuzluk ya da zehirlenmeden dolayı ölmüş olabileceği belirtildi.

Aşırı sıcaklar yaban hayatını olumsuz etkiliyor
banner45

 

Hamitköy mandıralar bölgesinde bazı kumruların ölmesi, Taşkent Doğa Parkı’na bağlı Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan profesyonel ekibi harekete geçirdi. İhbar üzerine bölgeye giden uzman ekip, incelemelerde bulundu.

Taşkent Doğa Parkı Laboratuarı’nda uzmanlar tarafından kumrular üzerinde yapılan otopside ise herhangi bir hastalık bulgusuna rastlanmadı ancak, hayvanların aşırı sıcaklar, susuzluk ya da zehirlenmeden dolayı ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

“Bulaşıcı hastalık bulgusu yok”

banner37
Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, uzman ekipler tarafından ölü hayvanlar üzerinde yapılan otopside kumrularda bulaşıcı herhangi bir hastalık bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Hayvanların ölmesiyle ilgili iki bulgu üzerinde durulduğunu söyleyen Basat, “Birincisi, aşırı sıcaklar ve susuzluk, ikincisi ise zehirlenme olabilir” dedi.

Kemal Basat, ‘1190, Yaban Hayat Destek Hattı’nın 7 gün 24 saat hizmette olduğunu belirterek yaban hayvanlarıyla ilgili her türlü ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

kaynak: kıbrıs gazetesi

Mehmet KARA

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1